Κόσμος

Σοκάρει η κυνικότητα του μακελάρη του Ορλάντο

newego_LARGE_t_1101_54690378_type13145

Με απίστευτη ψυχραιμία και ούτε ίχνος μετάνοιας, ο μακελάρης του Ορλάντο Ομάρ Ματίν τηλεφώνησε στην άμεσο δράση και παραδέχτηκε ότι εκείνος άνοιξε πυρ στο γκέι κλαμπ Pulse. To FBI έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μέρος της συνομιλίας του Ματίν με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο μακελάρης δηλώνει ότι είναι «στρατιώτης του Ισλάμ». Έτσι, οι έρευνες των αμερικανικών αρχών παίρνουν νέα τροπή, καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο ο Ματίν να σχεδίασε τη επίθεση μόνο και μόνο επειδή ήταν ο ίδιος ομοφυλόφιλος.

O Mατίν, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών την περασμένη Κυριακή, είπε στην αστυνομία ότι «εγώ άνοιξα πυρ» και αναφέρθηκε στις επιθέσεις στη Βοστώνη και το Παρίσι.
Ο Ομάρ Ματίν
Το πρώτο τηλεφώνημα
Αστυνομία: Έκτακτα περιστατικά 911, η κλήση ηχογραφείται
Ματίν: Στο όνομα του Θεού του Εύσπλαχνου, του Ωφέλιμου [στα αραβικά]
Αστυνομία: Τι;
Ματίν: Επαινώ το Θεό, και οι προσευχές και η ειρήνη να είναι πάντα με τον προφήτη του Θεού [στα αραβικά]. Σας ενημερώνω, είμαι στο Ορλάντο και εγώ άνοιξα πυρ
Αστυνομία: Ποιο είναι το όνομά σου;
Ματίν: Το όνομά μου είναι δεσμεύομαι να υποταχθώ στον …. [το σημείο αυτό δεν δόθηκε στη δημοσιότητα]
Αστυνομία: Οκ, πώς σε λένε;
Ματίν: Δεσμεύομαι να υποταχθώ στον…. [το σημείο αυτό δεν δόθηκε στη δημοσιότητα] και ο Θεός να τον προστατεύει [στα Αραβικά. Το σημείο αυτό δεν δόθηκε στη δημοσιότητα]
Αστυνομία: Ωραία, που βρίσκεσαι;
Ματίν: Στο Ορλάντο
Αστυνομία: Πού στο Ορλάντο;
Ο Ματίν κλείνει το τηλέφωνο

αρχείο λήψης (1)

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Ματίν επικοινώνησε με το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων της αστυνομίας του Ορλάντο άλλες τρεις φορές μετά από το πρωταρχικό αυτό τηλεφώνημα.
Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μακελάρης είπε σε διαπραγματευτή ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να βομβαρδίσουν τη Συρία και το Ιράκ. «Υπάρχει κάποιο όχημα εκεί έξω που έχει βόμβες, στο λέω για να ξέρεις» ανέφερε ο Ματίν, και συμπλήρωσε: «Θα σας έρθει [αυτό που σας αξίζει] και εγώ θα το ενεργοποιήσω αν κάνουν καμία ηλίθια κίνηση».
Αγρυπνία για τα θύματα της επίθεσης

Στη συνέχεια, ο μακελάρης ισχυρίστηκε ότι φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά «όπως αυτό που είχαν στη Γαλλία» και προειδοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι ΗΠΑ θα έβλεπαν και άλλες τέτοιες «δράσεις».
Το FBI ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα τα ηχητικά αυτά ντοκουμέντα, σεβόμενο τις οικογένειες των θυμάτων. Ορισμένοι από τους επιζώντες της φρικιαστικής αυτής επίθεσης ενημέρωσαν την αστυνομία ότι ο Ματίν έλεγε ότι θα φορούσε γιλέκα αυτοκτονίας σε τέσσερις θαμώνες του κλαμπ. Παρόλα αυτά, η αστυνομία δεν βρήκε ίχνη εκρηκτικών ή γιλέκα στο όχημα του Ματίν.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το