Τοπικά

Σκιάθος: Χριστούγεννα στην “Πολίχνη” – Ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έγινε στη Σκιάθο την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου από τον Δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι.


Για περισσότερες από σαράντα ημέρες εργάσθηκαν σκληρά εθελοντές, υπάλληλοι του Δήμου, σύλλογοι και άνθρωποι του σύγχρονου πολιτισμού του νησιού για να σχεδιαστούν, να συντονιστούν και να ολοκληρωθούν οι τριάντα περίπου εκδηλώσεις που θα γίνουν έως και τις 4/01/20 .
Ο στολισμός της «Πολίχνης» και του Μπούρτζι έγινε με πολλά και πρωτότυπα έργα από την ζωγράφο Δέσποινα Μιτζέλου.
Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό που απηύθυνε μεταξύ άλλων τόνισε : «Στόχος μας είναι κάποια στιγμή να φτάσουμε να έχουμε κόσμο που να ταξιδεύει στην Σκιάθο για να γνωρίσει τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη ».


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το ομώνυμο θεατρικό αναλόγιο σε κείμενα του συγγραφέα Γιώργου Σανιδά με αφηγητή τον Μπάμπη Μανιώτη και σε επιμέλεια της Ματούλας Χονδρονικολή. Ακολουθούν θεατρικά αναλόγια, κινηματογραφικές προβολές ,δράσεις των συλλόγων και φορέων του νησιού, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια για παιδιά από την θεατρική ομάδα weland σε σκηνοθεσία της Λυσσάνδρας Αναστασοπούλου. Παράσταση με το έργο επίσης του Παπαδιαμάντη «Ο Χριστός στο κάστρο» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δακτυλα. Συναυλία με οργανική μουσική του Σκιαθίτη Αντώνη Μιτζέλου με παρουσίαση νέου μουσικού έργου που έγραψε ο συνθέτης για το δραματοποιημένο αναλόγιο του Παπαδιαμαντικού έργου «Της Κοκκώνας το σπίτι» .


Οι εκδηλώσεις κλείνουν με θεατρική παράσταση με έργα πάλι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη όπου η Νάνα Παπαδάκη, η Μαρία Καστάνη και η Λένα Μακρή ερμηνεύουν τα διηγήματα «Έρως- Ήρως», «Έρωτας στα χιόνια» και «Όνειρο στο κύμα», στη σκηνοθεσία της αείμνηστης Μίρκας Γεμεντζάκη, σε μία μοναδική παράσταση των «Θαλασσινών Ερώτων» .
Στόχος αυτής της διαφορετικής προσέγγισης, είναι η Σκιάθος από αυτά τα Χριστούγεννα και μετά να αποτελέσει έναν μοναδικό Χριστουγεννιάτικο προορισμό για όλους αυτούς που θέλουν να βιώσουν γιορτές όπως αυτές περιγράφονται μέσα από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ένα εγχείρημα που φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια διαφορετική Σκιάθο αντάξια της πολιτιστικής της κληρονομιάς κι ακόμα, να δείξει πως μπορεί ο τόπος να ξαναβρεί το νήμα που την ενώνει με την παράδοσή της και με αυτό να προχωρήσει δυνατότερη προς το μέλλον.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το