Ελλάδα

Σκέρτσος: Αυτά θα είναι τα μέτρα για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας

Στα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για τη στήριξη του οικογενειακού θεσμού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος. «Η κυβέρνηση πιστεύει ότι μια συνεκτική πολιτική για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας αποτελεί εργαλείο εθνικής επιβίωσης. Το είχε πει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γίνεται πράξη με δέσμη κινήτρων για τα νέα ζευγάρια προκειμένου να δημιουργήσουν οικογένεια και με πρόσθετες διευκολύνσεις για την ανατροφή των παιδιών τους» επεσήμανε σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Οπως τόνισε, «στην αιχμή της νέας στρατηγικής για την ανάσχεση της υπογεννητικότητας» είναι το επίδομα των 2.000 ευρώ, «το οποίο για πρώτη φορά θεσπίζεται και θα χορηγείται στο εξής για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και σε άλλα «στοχευμένα μέτρα δημογραφικής πολιτικής και στήριξης της οικογένειας», όπως η υπαγωγή στον χαμηλό ΦΠΑ όλων των βρεφικών ειδών και ειδών πρώτης ανάγκης για τις νέες μητέρες, καθώς επίσης και η προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου ορίου για κάθε παιδί, ανεξαρτήτως του αριθμού των ανήλικων τέκνων.

Κατόπιν υποστήριξε πως με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «διευκολύνεται η πρόσβαση των δήμων της χώρας σε χρηματοδότηση για τη λειτουργία περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών».
«Πρόσθετη μέριμνα θα λαμβάνεται για τις οικογένειες σε ορεινές και οικονομικά μειονεκτικές περιοχές», ενώ «θεσπίζεται το αφορολόγητο και το ακατάσχετο της ενίσχυσης που παίρνουν, ώστε να ελαφρυνθούν από τα βαρύτερα έξοδα διαβίωσης» τονίζει ο κ. Σκέρτσος.

Ξεχωριστή σημασία έχει «ένα νέο πρόγραμμα «κοινωνικής κατοικίας» για τα νέα ζευγάρια που ξεκινούν τώρα τη ζωή τους σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή», όπως προανήγγειλε ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ο οποίος κατέληξε: «Σίγουρα, πάντως, δεν αντιμετωπίζονται με διχαστικές σταυροφορίες που έμμεσα προπαγανδίζουν την περιστολή του δικαιώματος των γυναικών να επιλέξουν τη μητρότητα, όπως έγινε πρόσφατα, με αντιαισθητικά πρωτοσέλιδα και αντιεπιστημονικές αφίσες».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το