Ελλάδα

Συνεχίζεται το κομφούζιο με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

ekpaidefsi

Ανάστατοι παραμένουν χιλιάδες γονείς παιδιών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, καθώς δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ και τυπικά ισχύει από χθες το 23%, παρότι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και νέα παράταση της αναστολής επιβολής του μέτρου.

Μιλώντας το πρωί στο Mega η κ. Ερασμία Παπαδοπούλου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής συλλόγων γονέων ιδιωτικών σχολείων, κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι «έχει μια εμμονή με οτιδήποτε είναι ιδιωτικό» και ότι «πάει να βάλει ταξικούς διαχωρισμούς».

«Ο κ. Φίλης πάρα πολύ καλά κάνει και λέει ότι ‘εγώ θα φτιάξω τα δημόσια σχολεία, αλλά μέχρι να τα φτιάξει μην καταστρέψει και την ιδιωτική εκπαίδευση», τόνισε η ίδια.

Η συντονιστική επιτροπή συλλόγων γονέων ιδιωτικών σχολείων πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες διαδοχικές συναντήσεις με αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων και μέχρι στιγμής έχει δει Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ.

«Και τα τέσσερα κόμματα είναι ξεκάθαρα: 0% ΦΠΑ στην εκπαίδευση.Κι εγώ ως πολίτης της χώρας αναρωτιέμαι πώς γίνεται το ΚΚΕ να λέει 0% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και να έρχεται ο κ. Φίλης και να λέει βάλτε ΦΠΑ», σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.

Στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων,Μπάμπης Κυραϊλίδης, υποστήριξε ότι αν τελικά εφαρμοστεί το μέτρο μέχρι στα Χριστούγεννα θα έχουν φύγει περίπου 20.000 μαθητές

Για το ενδεχόμενο απορρόφησης μέρους του ΦΠΑ από τα ιδιωτικά σχολεία είπε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια τα δίδακτρα έχουν μειωθεί έως 30% και ότι το 80% του τζίρου αφορά μισθοδοσία και ασφαλιστικές εισφορές. «Έχουμε ξεκαθαρίσει και έχουμε κάνει μελέτες με τα λογιστικά μας γραφεία. Δεν μπορούμε να απορροφήσουμε ούτε 1%», δήλωσε.

«Ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση είναι άδικος, ψάχνουμε για ισοδύναμα» απάντησε για το θέμα επίσης στο Mega η υφυπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβκσις καλώντας την κυβέρνηση να προτείνει δημοσιονομικά ισοδύναμα για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το