Πολιτισμός

Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Φωτιάδου

Στην αίθουσα Τέχνης ena στην Αθήνα συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής της Βολιώτισσας Σοφίας Φωτιάδου Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2015.

Η Σοφία Φωτιάδου γεννήθηκε στον Βόλο. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης και από το Πανεπιστήμιο Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης). Για τη δουλειά της έχουν μιλήσει οι: Δημήτρης Δεληγιάννης (ιστορικός τέχνης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Φαίη Τζανετουλάκου (ιστορικός τέχνης), Αθηνά

Σχινά (κριτικός & ιστορικός τέχνης στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών), και Κλαίρη Β. Παπαπαύλου (Δρ. Πανεπιστημίου του Μπέρκλευ Καθηγήτρια και Ιστορικός της τέχνης). Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Έργα της Σοφίας Φωτιάδου βρίσκονται στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Μουσείο Βορρέ, Μουσείο Φρυσίρα, Δημοτική Πινακοθήκη Βόλου, Χατζηγιάννειο Λάρισας, Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης, Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και σε ιδιωτικές συλλογές όπως Καίτης Κυριακοπούλου, Αλέξη Μαραθιανάκη, Condoleezza Rice, John Bailly κ.α.

Το τρίπτυχό της υπογράφει μια σπουδαία ιστορικός τέχνης η Κλαίρη Παπαπαύλου που διατέλεσε για χρόνια  καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Μπέρκευ της Καλιφόρνια , με πολλούς τίτλους και βραβεία από την ακαδημία Αθηνών και από την Ιαπωνική πρεσβεία,για το συγγραφικό της έργο. Στις 9-1-2015 της απονεμήθηκε και το παράσημο του τάγματος  του ανατέλλοντος  ηλίου από τον ίδιο αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στα ανάκτορα  του Τόκιο. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε Έλληνα πολίτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το