Ελλάδα

Ποιο υπουργείο θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος

kammenos-tsipras

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα προτείνει στον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλάβουν οι ΑΝΕΛ ένα υπουργείο της νέας κυβέρνησης, αυτό της Εθνικής Άμυνας. Με υπουργό τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο.

Επιπλέον, θα ζητήσει δύο θέσεις υφυπουργών, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ποια υφυπουργεία θα είναι αυτά. Το ερώτημα είναι αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτεί την πρόταση Καμμένου ή θα προτείνει κάποια εναλλακτική λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει άνοιγμα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αν κρίνουμε από τις δημόσιες τοποθετήσεις Τσίπρα, δεν είναι πιθανό να δώσει στους ΑΝΕΛ τον χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Εντούτοις δεν τίθεται ζήτημα να χαλάσει η κυβερνητική συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αν δεν υπάρξει συμφωνία για το ΥΕΘΑ. Η επιθυμία του Πάνου Καμμένου να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι επιθυμία χρόνων. Στις κυβερνήσεις της ΝΔ δεν του δόθηκε η ευκαιρία ούτε σε θέση υφυπουργού σε αυτό το υπουργείο, ενώ είχε χρηματίσει υφυπουργός Ναυτιλίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος θα αναλάβει σίγουρα κάποιο υπουργείο, πιθανόν και το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ 2 βουλευτές των ΑΝΕΛ θα αναλάβουν υφυπουργεία. Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες θα επιβεβαιωθούν το πιθανότερο αύριο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ορίσει την κυβερνησή του.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το