Τοπικά

Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μαγνησίας

dimarxeio-volou

Σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Βόλου θα προχωρήσει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Μαγνησίας αντιδρώντας με αυτή την κίνηση στην εφαρμογή των νέων μέτρων, όπως το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης και την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού, ενώ μετά την κατάληψη θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση ενημέρωσης και δράσης. Επίσης, ο Σύλλογος καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Μαγνησίας:

«Συνάδελφοι το επόμενο διάστημα θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή Εφαρμοστικοί Νόμοι που θα αποτελέσουν τη «χαριστική Βολή» σε όσα εργασιακά δικαιώματα καταφέραμε να διασώσουμε από την αντεργατική λαίλαπα των δύο προηγούμενων μνημονίων.
Με τους Νόμους αυτούς επιχειρείται η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοπρεπούς αμοιβής για την εργασία και την ανθρώπινη διαβίωση και η αντικατάσταση της Κοινωνικής Ασφάλισης με το ποιο συντηρητικό-νεοφιλελεύθερο μοντέλο ασφάλισης, που μόνο θα πληρώνεις και ποτέ δεν θα παίρνεις.
Το επόμενο χρονικό διάστημα η νέα καταιγίδα μνημονιακών μέτρων που θα φέρει για ψήφιση η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., θα πρέπει για μια ακόμη φορά να μας βρει ενωμένους και αποφασιστικούς να διεκδικήσουμε… το αυτονόητο. Τη δουλειά μας, τον μισθό μας, την σύνταξή μας, την υγειονομική μας περίθαλψη, το μέλλον των παιδιών μας… την ίδια τη ζωή μας!!! -Η «Επιτροπή Σοφών» με το πόρισμά της προαναγγέλλει το τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη δημιουργία ενός νέου ασφαλιστικού οικοδομήματος, κεφαλαιοποιητικού χαρακτήρα κατά τα πρότυπα των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών. Το ποσοστό αναπλήρωσης προτείνεται στο 55%, ενώ τα δε εισοδηματικά κριτήρια εάν δεν μπουν σήμερα περιμένουν «στη γωνία» να εφαρμοστούν, αφού με 27% ανεργία κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν επιβιώνει, ενώ η αναδιανεμητική φιλοσοφία του νέου συστήματος θα σε αναγκάζει σε περισσότερα χρόνια εργασίας.
Το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από την 1-1-2016 προβλέπει νέες μειώσεις μισθών σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης , ενώ θα συνδυαστεί με ένα νέο σύστημα αξιολόγησης που θα συνδεθεί με το ύψος των αποδοχών, γεγονός που θα οδηγήσει έμμεσα σε νέα μείωση μισθών μιας και αναφερόμαστε σε «Μνημονιακή Μεταρρύθμιση»!!!
Ταυτόχρονα, η πλήρης απαγόρευση προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. και ειδικά στις Κοινωνικές, Προνοιακές και Ανταποδοτικές Υπηρεσίες έχει οδηγήσει σε ένα «τσουνάμι» ιδιωτικοποιήσεων σε όλη τη χώρα που μόνο τυχαίο δεν είναι!!! Σε συνδυασμό και με την ενέργεια της κυβέρνησης να περάσει διάταξη στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα όπου σε όποια «Σύμβαση Παραχώρησης» γίνεται σε ιδιώτες (π.χ. λιμάνι-Cosco, Ελληνικό, ΟΛΠ, Αεροδρόμια κ.λπ.) δεν θα υποχρεούνται στην καταβολή των Δημοτικών Τελών, γίνεται ξεκάθαρο πως βούληση της κυβέρνησης δεν είναι ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. ούτε η οικονομική βιωσιμότητά τους!!! Πρώτος στόχος είναι η ελάφρυνση των ιδιωτών από περαιτέρω οικονομικά βάρη, όπως θεωρούν τα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων, αλλά και η εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε εργολάβους.
Kαταργούν τα βαρέα και ανθυγιεινά από τους υπαλλήλους της Καθαριότητας και των Κοιμητηρίων.
Υπό αυτές τις συνθήκες το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απόφάσισε κινητοποιήσεις. Το Διοικητικό μας συμβούλιο στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων:
Καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους της Μαγνησίας χωρίς απογοήτευση και με συνέπεια στους αγώνες των πέντε (5) προηγούμενων ετών να αγωνιστούμε αποφασιστικά και μαζικά ενάντια στην εξαθλίωση που μας «σερβίρουν» και συγκεκριμένα:
Την συμμετοχή όλων την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και ώρα 12.00 το πρωί (με στάση εργασίας από τις 12.00 το πρωί έως τη 3.00 το μεσημέρι), στην συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Βόλου και ταυτόχρονα Γενική Συνέλευση ενημέρωσης και δράσης.
Την μαζική συμμετοχή στην 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, σε συντονισμό με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις άλλες Δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες του Δημοσίου. Η ημερομηνία της Πανελλαδικής Απεργίας θα επανακαθοριστεί εάν κριθεί αναγκαίο με βάση τις συνθήκες (ημερομηνίας ψήφισης Νομοσχεδίων μισθολογίου, αξιολόγησης κ.λπ.).
Για ακόμη μια φορά κάποιοι σχεδιάζουν χωρίς τους εργαζόμενους. Ο αγώνας κατά των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας συνεχίζεται και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή και αυτού του αγώνα.

Η Πρόεδρος          Ο Αντιπρόεδρος

Στάχτου Θάλεια   Μπάλλας Διονύσης»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το