Τοπικά

Σύγχρονο δίκτυο μονοπατιών από τα Άνω Λεχώνια ως τη Μακρινίτσα και το Φυτόκο

P6280005

Ολοκληρώθηκε το Δίκτυο Μονοπατιών που ξεκινάει από τα Άνω Λεχώνια, περνάει από τον Άγιο Βλάσιο, τον Άγιο Λαυρέντιο, τη Δράκεια, την Πορταριά, τις Σταγιάτες, τη Μακρινίτσα και καταλήγει στο Φυτόκο. Πρόκειται για μια περιπατητική διαδρομή, της οποίας η κατασκευή ξεκίνησε με την υπογραφή της σύμβασης στις 17.7.2015 στο πλαίσιο του έργου “Κατασκευή δικτύου μονοπατιών στις διαδρομές από Άνω Λεχώνια- Άγιος Βλάσιος – Άγιος Λαυρέντιος- Δράκεια Πορταριά- Σταγιάτες – Μακρινίτσα – Φυτόκο” συνολικής δαπάνης 37.769,15€. Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, έγιναν εργασίες διαπλάτυνσης των μονοπατιών κατά 2 μέτρα και καθαρισμός από δέντρα, θάμνους και χόρτα σε όλο το μήκος της διαδρομής, που φθάνει τα 10.270 μέτρα.

P8150117

Πραγματοποιήθηκε επίσης καθαρισμός από πέτρες, ξύλα κ.λ.π ώστε να είναι ομαλή η διέλευση των περιπατητών στις διαδρομές. Κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν 6 μεγάλες πινακίδες πληροφόρησης και 150 πινακίδες σήμανσης ώστε η διαδρομή να είναι σαφής σε όλο το μήκος της.
Το δίκτυο αυτό των μονοπατιών αξιοποιεί, αναδεικνύει, συντηρεί τα υπάρχοντα μονοπάτια του Πηλίου προς όφελος των περιπατητών ενώ οι χάρτες που έχουν τοποθετηθεί στις κεντρικές πλατείες των χωριών (Μακρινίτσα, Πορταριά, Σταγιάτες, Δράκεια , Άγιο Βλάσιο, Άγιο Λαυρέντιο) εξυπηρετούν και διευκολύνουν τους περιπατητές στην εξερεύνησή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το