Τοπικά

Σημείο «καρμανιόλα» στην οδό Λαρίσης: Διασταυρώνονται τρεις δρόμοι με ελλιπή σήμανση – Δεκάδες τροχαία

Αποτελεί ίσως το πιο θανατηφόρο και επικίνδυνο σημείο στην οδό Λαρίσης, λίγο πριν την αερογέφυρα του Περιφερειακού. Στο σημείο-«καρμανιόλα» έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες τρία θανατηφόρα τροχαία και τα τελευταία χρόνια δεκάδες με υλικές ζημιές.
Στο σημείο διασταυρώνονται η οδός Λαρίσης, η παλαιά εθνική οδός Βόλου-Λαρίσης και παράδρομος της οδού, που λειτουργεί ως έξοδος από τον περιφερειακό δρόμο με κατεύθυνση προς Βόλο.
Σύμφωνα με επαγγελματίες που διατηρούν επιχειρήσεις στην οδό Λαρίσης, αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Βόλου-Λαρίσης, πάρα πολύ συχνά προκαλούνται τροχαία ατυχήματα, στην πλειονότητά τους με υλικές ζημιές, αλλά και τρία θανατηφόρα τους τελευταίους μήνες.

Το σήμα του ΚΟΚ έχει πέσει στη νησίδα

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι οι αιτίες για το οξυμένο φαινόμενο είναι η κακή και ελλιπής σήμανση, αλλά και η ταχύτητα που αναπτύσσουν τα οχήματα στο συγκεκριμένο σημείο.
Μια ακόμη αιτία είναι η δυνατότητα οδηγών οχημάτων, ακόμα και φορτηγών, να στρίβουν αριστερά κινούμενοι στη Λαρίσης προς την παλαιά εθνική οδό, αλλά και κινούμενοι στην παλαιά εθνική οδό να στρίβουν πάλι αριστερά και κάθετα στην οδό Λαρίσης.

 

 

Από την παλαιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας στρίβουν οχήματα προς Λάρισα διασχίζοντας την οδό Λαρίσης και στις δύο κατευθύνσεις κάθετα

Σύμφωνα με επαγγελματίες της περιοχής, πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για να σταματήσει αυτή η κατάσταση που έχει στοιχίσει και ανθρώπινες ζωές. Ίσως καλό θα ήταν να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στο σημείο, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, ή ακόμα παλλόμενοι σηματοδότες προειδοποίησης κινδύνου.
Στο σημείο-«καρμανιόλα» η σήμανση είναι ελλιπής, ενώ υπάρχει και σήμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το οποίο είναι πεσμένο στη νησίδα, που ενημερώνει για την υποχρεωτική διέλευση μόνο από τη δεξιά πλευρά της νησίδας ή του εμποδίου. Ακόμη στον παράδρομο, που λειτουργεί ως έξοδος στη Λαρίσης με κατεύθυνση προς Βόλο από τον περιφερειακό δρόμο, υπάρχει σήμα του ΚΟΚ καλυμμένο από φυλλωσιές δέντρου, ενώ το σήμα υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας δεν είναι ορατό εκεί που έχει τοποθετηθεί.

Το σήμα του ΚΟΚ για την προτεραιότητα δεν γίνεται αντιληπτό από οδηγούς στον παράδρομο της Λαρίσης

Εν τω μεταξύ υπάρχει σύγχυση ποιος έχει προτεραιότητα ανάμεσα σε κινούμενους στην παλαιά εθνική οδό και κινούμενους στον παράδρομο της Λαρίσης με κατεύθυνση τον Βόλο. Και αυτό γιατί στον παράδρομο της Λαρίσης με κατεύθυνση προς Βόλο υπάρχει σήμα ΚΟΚ για υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας, ενώ στην παλαιά εθνική οδό υπάρχει σήμα του ΚΟΚ για υποχρεωτική διακοπή πορείας.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου αποφάσισε την τοποθέτηση και λειτουργία στο σημείο φωτεινών σηματοδοτών.
Λοΐζος Ασβεστάς

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το