Αθλητισμός

Σήμερα τα σπουδαία για τη Φούτμπολ Λιγκ;

Μπήκαμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ εξακολουθούν όχι μόνο να μην αγωνίζονται, αλλά και να μη μπορούν οι ποδοσφαιριστές να προπονηθούν ομαδικά.
Το πρωτάθλημα δεν έχει αρχίσει ακόμη (παραμένει άγνωστο πότε θα συμβεί αυτό), ενώ 500 και πλέον ποδοσφαιριστές από τις 20 ομάδες της κατηγορίας αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, από την παρατεταμένη αγωνιστική απραξία.
Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έχουν να δώσουν επίσημο παιχνίδι πάνω από 10 μήνες, ενώ εδώ και δυόμισι μήνες οι παίκτες έχουν σταματήσει να προπονούνται ομαδικά, μετά το lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση.
Από την πλευρά του ο ΠΣΑΠ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά, για τη νέα αναβολή της συζήτησης για επιστροφή στις προπονήσεις των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ.
Την περασμένη Παρασκευή, ως γνωστόν, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων επρόκειτο να συζητήσει το αίτημα της Φούτμπολ Λιγκ για να επιστρέψουν οι ομάδες στις ομαδικές προπονήσεις. Αυτό μετατέθηκε την Τρίτη 19/01, αλλά ούτε προχθές πραγματοποιήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση. Αυτό οδήγησε τον ΠΣΑΠ στην απόφαση να στείλει νέα επιστολή σε Αυγενάκη και Μαυρωτά, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή σημειώνεται: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε ως προς τη διευθέτηση του δίκαιου αιτήματός μας, ώστε να επιστρέψουν αρχικά, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ στις ομαδικές προπονήσεις και ύστερα να επιτραπεί η εκκίνηση του πρωταθλήματός της. Σας τονίζουμε, για άλλη μια φορά, πως πρέπει άμεσα να δώσετε λύση στους εκατοντάδες των ποδοσφαιριστών που πλέον πέρα από την καταστροφική ζημιά που έχουν υποστεί στην αθλητική και επαγγελματική τους υπόσταση, πολλοί από αυτούς έρχονται αντιμέτωποι και με το φάντασμα της κατάθλιψης».
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα της Φούτμπολ Λιγκ θα συζητηθεί, τελικά, είτε σήμερα Πέμπτη, είτε αύριο Παρασκευή στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Υπάρχει αισιοδοξία πως η Επιτροπή θα ανάψει το «πράσινο φως» και οι ομάδες θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα γίνουν τα απαραίτητα μοριακά τεστ.
Θυμίζουμε, πως και οι 20 ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ δεσμεύτηκαν πως θα τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που υπέγραψαν και μένει να δούμε, αν τελικά θα το πραγματοποιήσουν.
Βέβαια, υπάρχουν και ορισμένοι παράγοντες ομάδων που πιστεύουν πως για κάποιες ομάδες αυτό δεν θα είναι εύκολο και εύχονται να διαψευστούν στην πορεία. Άλλοι, επίσης, υποστηρίζουν πως οι διοικήσεις των ΠΑΕ θα ανταποκριθούν και θα τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά στο τέλος της χρονιάς θα υπάρχουν απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, οφειλές σε ΙΚΑ και εφορία, καθώς τα έξοδα θα είναι πάρα πολλά και λίγες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να καταφέρουν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το