Τοπικά

Σήμερα απολογούνται οι τρεις δράστες που «έγδυναν» σπίτια στο Βόλο

Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή οι τρεις Ρομά, που είχαν διαρρήξει τέσσερις κατοικίες, ενώ απέτυχαν να διαρρήξουν και μία πέμπτη.
Πρόκειται για τρεις Ρομά, ηλικίας 20, 21 και 22 ετών, που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στον οικισμό Αλιβερίου.
Η δράση των τριών δραστών φέρεται να ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου, όταν διέρρηξαν το πρώτο σπίτι στον Ριζόμυλο. Διέρρηξαν το παράθυρο της κουζίνας ισόγειας μονοκατοικίας και μπήκαν στο σπίτι 59χρονου, από όπου έκλεψαν κοσμήματα άγνωστης αξίας, τρεις λίρες, συλλεκτικά νομίσματα και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Στις 15 Δεκεμβρίου συνέχισαν τη δράση τους και διέρρηξαν στην περιοχή των Αλυκών, ισόγεια μονοκατοικία 47χρονου, στην οποία εισήλθαν από την μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 500 ευρώ, κατά υπολογισμό του παθόντα. Στις 17 Δεκεμβρίου οι νεαροί «ποντικοί» «χτύπησαν» στον Βόλο και συγκεκριμένα μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι 68χρονης γυναίκας. Από το εσωτερικό έκλεψαν μία κασετίνα με κοσμήματα, υπολογιζόμενης αξίας 200 ευρώ από την παθούσα. Την ίδια ημέρα, οι τρεις δράστες μετέβησαν στο Διμήνι με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, για να διαρρήξουν το σπίτι 32χρονου, ωστόσο η προσπάθειά τους έγινε αντιληπτή, και διέφυγαν. Το ίδιο βράδυ επέστρεψαν στον Βόλο. Εκεί διέρρηξαν παράθυρο ισόγειας μονοκατοικίας και εισήλθαν στο σπίτι 48χρονου. Κατάφεραν να φύγουν με λεία κοσμήματα άγνωστης αξίας, 10 χρυσές λίρες Αγγλίας, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα τάμπλετ και 3.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έφτασαν στους τρεις δράστες μετά από πληροφορίες και τη σχετική προανάκριση. Οι τρεις δράστες ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Σε έρευνα στο σπίτι του 22χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε το ένα κινητό, από την τελευταία τους διάρρηξη στο σπίτι του 48χρονου, αλλά και ποσότητα χασίς βάρους 1,46 γραμμαρίων. Σε σωματική έρευνα στον 20χρονο βρέθηκε το δεύτερο κινητό της διάρρηξης στο σπίτι του 48χρονου, ενώ ο δράστης παρέδωσε και την κασετίνα με τα κοσμήματα, που έκλεψαν από το σπίτι της 68χρονης. Τα δύο κινητά τηλέφωνα και η κασετίνα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το