Ελλάδα

Συγκλονισμένος από το θάνατο Γιακουμάκη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίο

1

Συγκλονισμένος από τον «πρόωρο και άδικο θάνατο» του Βαγγέλη Γιακουμάκη εμφανίστηκε σήμερα, ανήμερα του Ευαγγελισμού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Σήμερα του Ευαγγελισμού δεν θα ήταν δυνατό να μην θυμηθούμε με συγκίνηση και στοργή ένα αδικοχαμένο παλικάρι, τον Βαγγέλη Γιακουμάκη που έχασε τη ζωή του κατά τρόπο μυστηριώδη, πρόωρα και άδικα», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του στην κοινοτική αίθουσα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε επιστολή προς τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο με την οποία του ζητά να διαβιβάσει στους οικείους, στους συγχωριανούς και τους φίλους του Βαγγέλη την βαθύτατη συμπάθεια και τα συλλυπητήρια του.

«Γνωρίζουμε ακόμη ότι όλη η αγάπη και όλοι οι λόγοι μας δεν είναι ικανοί να απαλύνουν τον αβάστακτο πόνο των οικογενειών του μεταστάντος», τονίζει σύμφωνα με πληροφορίες ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος εκφράζει την παράκλησή του προς τον Θεό να βοηθήσει την οικογένεια του αδικοχαμένου νέου να σηκώσει τον βαρύτατο σταυρό της.

Παρέλαση με μαύρα περιβραχιόνια στην Κρήτη
Με μαύρα περιβραχιόνια παρήλασαν σήμερα μαθητές σχολείων στην Κρήτη σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το κλίμα στην παρέλαση του Ρεθύμνου με τα μαύρα περιβραχιόνια των μαθητών του 3ου γυμνασίου και του 3ου λυκείου στα οποία είχε φοιτήσει ο Βαγγέλης.

Με την λήξη της παρέλασης, ακολούθησε σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στην μνήμη του. Η πρωτοβουλία ανήκε στον πολιτιστικό σύλλογο Αρμένων.

Κάτοικοι των Αρμένων αλλά και του Σελλί , κρατώντας την φωτογραφία του άτυχου σπουδαστή αλλά και πανό κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ρεθύμνου.

«Όλοι γνωρίζαμε τον Βαγγέλη. Ήταν ένα ευγενικό και καλό παιδί που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε κανένα και δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Είμαστε συγκλονισμένοι, ζητούμε να υπάρξει δικαίωση σε αυτήν την ιστορία και ένα μήνυμα σε όλους ότι «η βία δεν είναι μαγκιά» δήλωσε στο έθνος ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, Γιώργος Κτιστάκης.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το