Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Ρωμανό έξω από τη Βουλή

βουλή,συγκέντρωση

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Περίπου 300 άτομα, ανάμεσά τους και ο πατέρας του 21χρονου, διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης, η οποία επιμένει στη λύση των μαθημάτων εξ αποστάσεως για τον Ρωμανό. Αυτή την ώρα, οι διαδηλωτές βρίσκονται στην λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ στη Βουλή συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον νεαρό απεργό πείνας.

Για την ώρα ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου επιμένει στην πάγια πρόταση της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει όλα τα νόμιμα μέσα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο Νίκος Ρωμανός, για να παρακολουθήσει τις σπουδές του. Η πρόταση του υπουργού περιλαμβάνει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση με ειδικό σύστημα που θα τοποθετηθεί στο χώρο των φυλακών και θα επιτρέψουν στον 21χρονο προφυλακισμένο να παρακολουθήσει τόσο τα θεωρητικά όσο και τα εργαστηριακά μαθήματα και στη συνέχεια, όταν θα είναι έτοιμο το σύστημα με τα «βραχιολάκια» να τα χρησιμοποιήσει εφόσον πληροί της προϋποθέσεις.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι νομικές εκκρεμότητες που έχει ο 21χρνος απεργός πείνας τον εξαιρούν από τον νόμο που δίνει την δυνατότητα για την χρήση του μέσου ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Πηγή:protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το