Πολιτισμός

Σεμινάριο Λιβανέζικου χορού στο 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στη Σκόπελο

Μια μοναδική ευκαιρία περιμένει τους συμμετέχοντες και το κοινό του 7ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος». Πρόκειται για ένα σεμινάριο τοπικών χορών του Λιβάνου από το πολυβραβευμένο χορευτικό συγκρότημα Dabkeh Hednaniyeh από το Λίβανο που συμμετέχει φέτος στο Φεστιβάλ. Το σεμινάριο θα γίνει στις 26 Αυγούστου στο Beach Bar Γλυστέρι στις 17:00, στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για μια ακόμη φορά το Φεστιβάλ αποδεικνύει τον διαπολιτισμικό του χαρακτήρα προσφέροντας την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να μυηθούν στους Αραβικούς και Μεσογειακούς χορούς και ρυθμούς. Το συγκρότημα Dabkeh Hednaniyeh Dance Troop με 56 χρόνια παρουσίας , αριθμεί 30 χορευτές ηλικίας από 10 ετών έως 95 ετών, και συμμετοχές, αρκετές βραβευμένες, σε περισσότερα από δώδεκα φεστιβάλ στο Λίβανο έρχεται να μαγέψει με τους ρυθμούς και τις ιδιαίτερες κινήσεις του χορού τους. Στο Glysteri Beach Bar που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3,5 χιλιόμετρων από την Χώρα της Σκοπέλου οι ενδιαφερόμενοι εκτός από την διδασκαλία των χορών θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νοστιμιές του Λιβάνου, αλλά και να χορε΄ψουν μέχρι αργά σε ένα από τα περίφημα πάρτυ που κλείνουν τις φεστιβαλικές βραδιές…
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής στη σελίδα του Dance Festival Skopelos στο fb ή εδώ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeoAS7iUFCC8O8WwHVOLfqOVfr3qlML3A3s83p4NGCvsxD5RQ/viewform
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» για έβδομη χρονιά δίνει το καλοκαιρινό του ραντεβού στη μαγευτική Σκόπελο από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου 2019.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι μέλος του European και του Word Folklore Festival Association και πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας EFFE LABEL 2018-2019 από το European Festivals Association. Έχει διακριθεί στο διαγωνισμό Τourism Awards 2017 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «φεστιβάλ»), και στο διαγωνισμό Best City Awards 2016 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «πολιτισμός»), έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και έχει παρουσιασθεί ως μελέτη περίπτωσης σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.dancefestival.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το