Τοπικά

Σεμινάριο για γονείς από την «Πρόταση Ζωής»

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», δημιουργήθηκε το 1998 από τη συνεργασία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και φορέων της τοπικής κοινότητας και στελεχώνεται από κοινωνικούς επιστήμονες. Σκοπός του Κέντρου Πρόληψης είναι η αποφυγή ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς και γενικότερα η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας του ατόμου.

Το επιστημονικό προσωπικό της «Πρότασης Ζωής», σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί παρεμβάσεις πρωτογενούς πρόληψης που απευθύνονται στον πληθυσμό που δεν έχει σχέση με το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ή άλλου τύπου εξάρτηση. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, αλλά και στους ενήλικες, όπως είναι οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους, οι οποίοι τους περιβάλλουν και ασκούν σημαντική επιρροή σε αυτούς.
Για την αποφυγή ανάπτυξης της εξαρτητικής συμπεριφοράς επιδιώκεται η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της κριτικής ικανότητας έτσι ώστε το άτομο να μπορεί να αποφασίζει υπεύθυνα για τη ζωή του. Άλλωστε η αποφυγή των εξαρτήσεων και η προαγωγή της υγείας απαιτεί μια πολλαπλότητα παρεμβάσεων σε πολλά επίπεδα και ως εκ τούτου δεν πρέπει να επαφίεται μόνο στους ειδικούς, αλλά να γίνει υπόθεση όλων.
Στα πλαίσια αυτά, το Κέντρο Πρόληψης πρόκειται να πραγματοποιήσει και φέτος Σεμινάριο γονέων. Σκοπός του σεμιναρίου, είναι η ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου, καθώς και η ευαισθητοποίηση των γονιών σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των παιδιών τους. Το σεμινάριο θα συντονίζεται από δύο (2) κοινωνικούς επιστήμονες, θα πραγματοποιείται ημέρα Δευτέρα, ώρα 6.15-8.15 και θα ολοκληρωθεί σε 8 δίωρες συναντήσεις (μια φορά την εβδομάδα) με κύριους θεματικούς άξονες τους εξής:
-Ανάγκες παιδιών και γονιών.
-Επικοινωνία στην οικογένεια.
-Αυτοεκτίμηση.
-Συναισθήματα.
Τα παραπάνω θέματα θα αναπτυχθούν με βιωματικό τρόπο, δηλαδή, με την ενεργό
συμμετοχή των γονιών και την ανταλλαγή προσωπικών απόψεων, εμπειριών και προβληματισμών.
Η έναρξη του σεμιναρίου προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης (Ελ. Βενιζέλου 7-Δημητριάδος, 4ος όροφος) από τις 09:30-14:00 ή τηλεφωνικά, μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2421038030 και 2421038050.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το