Τοπικά

Μαγνησία: Πρόστιμα 20.000 ευρώ σε 134 συνολικά ελέγχους σε καταστήματα και λαϊκές αγορές 

Σε 134 συνολικά ελέγχους σε καταστήματα και λαϊκές αγορές προχώρησαν το τρίμηνο του καλοκαιριού κλιμάκια από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας – Βορείων Σποράδων και του Κλιμακίου Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ). Σε γενικές γραμμές η κατάσταση στην αγορά κρίνεται ικανοποιητική, αφού οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν ήταν ελάχιστες, ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, φτάνουν τις 20.000 ευρώ και αφορούν στην έλλειψη αδειών μικροπωλητών σε λαϊκές αγορές και την εμποροπανήγυρη Αλμυρού.

Τον μήνα Ιούνιο οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των υπαλλήλων του Τμήματος Εμπορίου των Π.Ε. Μαγνησίας – Β. Σποράδων και του ΚΕΛΑΥΕ έφτασαν τους 41 και συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 10 έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων, στα οποία έγιναν οκτώ δειγματοληψίες και στα δυο οι υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου έκαναν συστάσεις και προχώρησαν σε επανέλεγχο, ένας έλεγχος σε κυλικείο χωρίς να διαπιστωθεί παράβαση, καθώς επίσης 8 έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ, έξι σε ιχθυοπωλεία, πέντε σε κρεοπωλεία και έξι σε οπωροπωλεία, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις. Από την πλευρά του, το Κλιμάκιο Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου πραγματοποίησε τρεις ελέγχους και προχώρησε σε κατασχέσεις προϊόντων και καταστροφή αυτών, ενώ επέβαλε και δυο πρόστιμα των 5.000 ευρώ λόγω έλλειψης άδειας σε μικροπωλητές.
Χωρίς πρόστιμα και με ελάχιστες παραβάσεις να καταγράφονται από τα συνεργεία των υπαλλήλων κύλησε ο μήνας Ιούλιος, με τους ελέγχους των υπαλλήλων του Τμήματος Εμπορίου και του ΚΕΛΑΥΕ να φτάνουν τους 56.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν δυο δειγματοληψίες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, πέντε έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ, πέντε σε κρεοπωλεία, πέντε σε ιχθυοπωλεία, δέκα σε οπωροπωλεία και ένας σε γεφυροπλάστιγγα, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις. Να αναφερθεί ότι έγιναν, επίσης, 19 έλεγχοι στην εμποροπανήγυρη του Βόλου με τα κλιμάκια να κάνουν 19 συστάσεις, καθώς και 5 έλεγχοι σε καταστήματα πώλησης αλκοολούχων ποτών, από τους οποίους εκκρεμούν τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών. Επίσης, υπάλληλοι του ΚΕΛΑΥΕ έκαναν τρεις ελέγχους και προχώρησαν σε κατασχέσεις και καταστροφή διαφόρων προϊόντων.
Τον μήνα Αύγουστο, οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των υπαλλήλων του Τμήματος Εμπορίου των Π.Ε. Μαγνησίας – Β. Σποράδων και του ΚΕΛΑΥΕ έφτασαν τους 31 και συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ.
Με βάση τα στοιχεία του Τμήματος Εμπορίου των Π.Ε. Μαγνησίας – Β. Σποράδων κατά τη διάρκεια του μήνα πραγματοποιήθηκε μια δειγματοληψία σε πρατήριο υγρών καυσίμων, οκτώ έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ, πέντε σε ιχθυοπωλεία, πέντε σε κρεοπωλεία, οκτώ σε οπωροπωλεία, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.
Στους δυο ελέγχους που έγιναν στο παζάρι του Αλμυρού, επιβλήθηκαν δυο πρόστιμα των 5.000 ευρώ έκαστο, λόγω έλλειψης άδειας από τους μικροπωλητές, ενώ έγινε και κατάσχεση – καταστροφή προϊόντων.
Τέλος, το κλιμάκιο του ΚΕΛΑΥΕ έκανε δυο ελέγχους και προχώρησε σε κατάσχεση- καταστροφή προϊόντων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το