Τοπικά

Σεμινάριο διαχείρισης του άγχους για εκπαιδευτικούς στο Βόλο

εκπαιδευτικοί

Σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση του Άγχους» διοργανώνει για τους εκπαιδευτικούς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με συντονιστές την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Κυριακή Δανιηλίδου και του τον υπεύθυνο ΣΣΝ Αντώνη Πλαγερά, σε συνεργασία με ψυχολόγους της «La petite Cantine».

Η οργάνωση του σεμιναρίου πραγματοποιείται μετά από σχετικό αίτημα των ίδιων των εκπαιδευτικών της περιοχής, που επιθυμούν να βελτιώσουν τόσο τις σχέσεις τους με τους μαθητές τους όσο και το επίπεδο της διδασκαλίας τους, με στόχο την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της μάθησης.

Το σεμινάριο θα είναι απολύτως βιωματικό και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Μαρτίου και ώρα 4:30μ.μ. εως 7:30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ Κτίριο Μουρτζούκου.

Θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένους στο θέμα Ψυχολόγους και θα απευθύνεται σε ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την εξειδικευμένη γνώση που θα αποκομίσουν, ως κινητήρια δύναμη εκπλήρωσης του σκοπού της μάθησης.

Θα διδάξουν οι: Φαίδρα Παπαναστασίου, Ψυχοθεραπεύτρια Παίδων και Ενηλίκων, Ναταλία Βαλαμοτοπούλου Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Ομαδική αναλύτρια και Άρης Γκανούρης Συστιμικός Ψυχοθεραπευτής.

Στόχος του είναι να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί μία διαφορετική οπτική στην αντιμετώπιση, διαχείριση και επεξεργασία τόσο του δικού τους όσο και του άγχους των μαθητών τους, μέσα από βιωματικές ασκήσεις και διεργασίες κατανόησης και ενσυναίσθησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το