Τοπικά

Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή στο Στεφανοβίκειο

Με αφορμή την τοποθέτηση εξωτερικών απινιδωτών στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, το ΚΕΠ Υγείας διοργανώνει εκπαίδευση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή, με τον πολιτιστικό Σύλλογο Στεφανοβικείου και την Ελληνική ομάδα διάσωσης, την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 και ώρες 6 – 8μμ στην Κοινότητα Στεφανοβικείου.
Την ίδια ημέρα και ώρα ο Σύλλογος Στεφανοβικείου Αριστοτέλης έχει διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία.
Οι εκπαιδευτές διασώστες της Ελληνικής ομάδας διάσωσης θα πραγματοποιήσουν την εκπαίδευση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.
Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το θεωρητικό και πρακτικό μέρος (βιωματική εκπαίδευση).
Η Συντονίστρια των Κοινωνικών Δομών, κα. Αντωνία Χασιώτη ανέφερε σχετικά: «Οφείλουμε όλοι οι φορείς που ασχολούμαστε με την Υγεία και φυσικά η Πολιτεία να προάγουμε και να καταστήσουμε σαφή την ανάγκη ανάλογων δράσεων.
Μέσω της συνεργασίας των φορέων προσπαθούμε να δώσουμε μηνύματα αλληλεγγύης, τόσο για την αιμοδοσία όσο και για την σωστή καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση που είναι πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ας τολμήσουμε να παρακολουθήσουμε την εκπαίδευση από τους ειδικούς, ας μην μένουμε αδρανείς. Όλοι μας με την κατάλληλη γνώση μπορούμε να συμβάλουμε. Ας μάθουμε από τους ειδικούς πως θα σώσουμε μια ζωή!!!».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το