Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Στέλνει βοήθεια και η Κύπρος – Αγωνία για Τουρκοκύπριους μαθητές

Ομάδα διάσωσης και έρευνας από την Κύπρο ετοιμάζεται να ταξιδέψει προς την Τουρκία για να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης επιζώντων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν μετά τους φονικούς σεισμούς, αφού η χώρα αποδέχθηκε τελικά τη βοήθεια Ελληνοκύπριων διασωστών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ αγνοούνται τα ίχνη τουρκοκυπριακής σχολικής ομάδας βόλεϊ στο Αντίγιαμαν.

Οι διασώστες ανέσυραν έναν ξεναγό από τη Σμύρνη που βρισκόταν στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά, όμως δεν έχουν ακόμη εντοπίσει κανένα μέλος της αποστολής από την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Νωρίτερα, είχε εντοπιστεί ζωντανό κι ένα μικρό κορίτσι, η Λαλέ, που όμως δεν διέμενε στο ξενοδοχείο, αλλά σε διπλανό κτίριο, το οποίο επίσης κατέρρευσε πλήρως.

Ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει πως είχαν εντοπίσει 10 πτώματα. Η “πολιτική άμυνα” ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει 14 πτώματα που ανήκουν σε πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον Πολίτη.

«Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα 170 ατόμων, σήμερα πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στα παιδιά μας», δήλωσε το πρωί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι στην περιοχή δεν υπάρχει νερό, ηλεκτρικό, τουαλέτες, τροφή, πόσιμο νερό.

Όλες οι ανάγκες τους, είπε, καλύπτονται από τις αποστολές υλικού και βοήθειας από την κατεχόμενη Κύπρο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το