Τοπικά

ΣΕΗ Μαγνησίας: Το ατύχημα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο

«Στις 3 Οκτωβρίου 2022, γίναμε και πάλι μάρτυρες ενός γεγονότος που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου, ενώ προκάλεσε ανυπολόγιστες υλικές ζημιές στην είσοδο πολυκατοικίας στη Ν. Ιωνία Μαγνησίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας. Εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ εκτελούσε εργασίες σύνδεσης παροχής κατά τη διάρκεια των οποίων ξέσπασε πυρκαγιά και χρειάστηκε η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεσή της. Ευτυχώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο εργαζόμενος γλίτωσε μόνο με εγκαύματα στο χέρι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται, καθώς το ατύχημα αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.


Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας έχει συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ προκειμένου να εξεταστεί η κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για το προαναφερθέν συμβάν. Όπως σημειώνει υπάρχουν ερωτήματα τα οποία χρίζουν άμεσης απάντησης και εξηγεί: «Υπήρξε επιβλέπων στις ηλεκτρολογικές εργασίες; Είχε ο συγκεκριμένος εργολάβος τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις, αλλά και τα προβλεπόμενα διαπιστευτήρια, για να αναλάβει να φέρει σε πέρας την εν λόγω ηλεκτρολογική εργασία με ασφάλεια; Δυστυχώς, εκεί εντοπίζεται υπηρεσιακό κενό το οποίο οφείλουν οι αρμόδιοι να διαχειριστούν άμεσα και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή».
Υπογραμμίζει ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί το δυσάρεστο φαινόμενο οι θέσεις των ηλεκτρολόγων του ΔΕΔΔΗΕ που συνταξιοδοτούνται, να μην αναπληρώνονται από νέο, εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό. Αντίθετα, συνάπτονται συμβάσεις με εξωτερικούς εργολάβους, των οποίων τα αντικειμενικά προσόντα και η απαιτούμενη εμπειρία πιθανόν να μην ελέγχονται στο ακέραιο όπως θα έπρεπε. Αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν να χαθούν ζωές και περιουσίες συμπολιτών μας από ανθρώπινο λάθος, εξαιτίας των ελλιπών ελέγχων και δικλίδων ασφαλείας της πολιτείας.


Κύριο μέλημα του ΣΕΗΜ είναι η ασφάλεια των πολιτών και η εξασφάλιση της προστασίας του κοινού από κάθε πιθανό κίνδυνο ηλεκτρολογικής φύσεως. «Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι παιχνίδι, το έχουμε πει και θα συνεχίζουμε να το λέμε δυνατά έως ότου γίνει βίωμα σε όλους μας. Μία αυθαίρετη εργασία μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές! Εμπιστευόμαστε για τις ηλεκτρολογικές μας εγκαταστάσεις μόνο αδειούχους ηλεκτρολόγους!» τονίζει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το