Τοπικά

Σε συνεχή ανοδική πορεία ο Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα»

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του προστάτη του Αγίου Αθανασίου με τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» να διοργανώνει χθες σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, στην οποία έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου.

Τη μνήμη του προστάτη του Αγίου Αθανασίου τίμησε χθες με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων ο Αγροτικός Παραγωγικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα».
Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Αγχίαλο, ακολούθησε αρτοκλασία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού και δεξίωση στο εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο του Συνεταιρισμού με την κοπή της πίτας από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γιάννης Κίτσιος προχώρησε σε έναν μικρό απολογισμό της ιστορίας του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα».

«Ο Συνεταιρισμός που συμπλήρωσε πέρσι 100 χρόνια ιστορίας, ιδρύθηκε το έτος 1918 από τους πρωτοπόρους Αγχιαλίτες που ήλθαν στην Ελλάδα και στον Πειραιά το 1906 από την Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας φέρνοντας μαζί τους το μεράκι της οινοποιίας. Επέλεξαν την περιοχή της Νέας Αγχιάλου για να εγκατασταθούν και δημιούργησαν εδώ τον Συνεταιρισμό» επισήμανε ο κ. Γ. Κίτσιος για να συμπληρώσει: «Αυτός ο λαός, ένας εργατικός λαός, κυνηγημένος, έφερε μαζί του το μεράκι του αμπελιού. Οι Αγχιαλίτες έφεραν μαζί τους τη γνώση τους, τις συνήθειές τους, αλλά και τις πραγματικές τους ρίζες, τα κλήματά τους. Μέσα σ’ αυτό το οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο, το 1918 ιδρύεται ο Συνεταιρισμός της Νέας Αγχιάλου με την επωνυμία «Αγροτική Λαϊκή Τράπεζα Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα». Για να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που ίδρυσαν τον Συνεταιρισμό, θα κατασκευαστεί ένα μνημείο στις εγκαταστάσεις μας».

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού αναφέρθηκε και στο ραντεβού του ίδιου, με την παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 24 Ιανουαρίου, όπου θα συναντηθούν για να οριστεί η ημερομηνία για τη μεγάλη επετειακή εκδήλωση που θα γίνει τον Απρίλιο για τα 100 χρόνια του Συνεταιρισμού με την παρουσία του κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Τέλος ο ίδιος έκανε αναφορά και στο μέλλον του Συνεταιρισμού. «Στόχος είναι η αύξηση της αγοράς, τοπικής και εξωτερικού. Τα τεράστια βήματα εκσυγχρονισμού και οι επενδύσεις που έγιναν και θα γίνουν, στόχο έχουν ο Συνεταιρισμός να κλείσει άλλον έναν αιώνα ζωής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το