Ελλάδα

Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Ρίο ο 8χρονος

Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο 8χρονος στο νοσοκομείο στο Ρίο που έχει «χτυπηθεί» από το σύνδρομο Καβασάκι που ήρθε ως επιπλοκή του κορωνοϊού. Το παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου, ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί αισιοδοξούν ότι θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στην θεραπεία που λαμβάνει και να βγει τελικά νικητής από την μάχη που δίνει για την υγεία του.

Μάλιστα, οι γιατροί έχουν βάλει ως στόχο ο μικρός ασθενής να καταφέρει να πάρει εξιτήριο μέχρι τα Χριστούγεννα και να περάσει τις γιορτές με τους οικείους του και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι αυτό το στοίχημα θα κερδηθεί.

Για την κατάσταση της υγείας του 8χρονου γιου τους, ο οποίος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με νόσο Καβασάκι ως επιπλοκή του κορωνοϊού, μίλησαν οι γονείς του παιδιού που βρίσκεται στο νοσοκομείο του Ρίου, σημειώνοντας στην ΕΡΤ πως ο Γιάννης ζήτησε από τα αδέρφια του «να μην ανοίξουν το χριστουγεννιάτικο δώρο του».

Όπως μετέδωσε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου το OPEN TV, ο ανήλικος πριν από μερικές ημέρες νόσησε από κορωνοϊό, με τα συμπτώματα να είναι ήπια αρχικά. Ωστόσο, όταν φάνηκε να ξεπερνά την Covid, εμφάνισε πρόβλημα στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της νόσου Καβασάκι στη χώρα μας.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το