Τοπικά

Σε Σκιάθο και Βελεστίνο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Ξηραδάκης

Στο νησί του Παπαδιαμάντη βρέθηκε την Τρίτη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Ξηραδάκης, όπου και συνάντησε υποψήφιους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού. Επίσης συναντήθηκε με τον Ανδρέα Ποταμιάνο, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλάδος-Κίνας, καθώς ο Γιώργος Ξηραδάκης είναι αντιπρόεδρος του ελληνοκινεζικού εμπορικού, βιομηχανικού, τουριστικού και ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας-Κίνας. Η οικογένεια Ποταμιάνου, όπως και πολλές άλλες που μεγαλούργησαν στην θάλασσα, είναι μία από τις πρώτες οικογένειες που βοήθησαν στην τουριστική ανάπτυξη της Σκιάθου,
ενώ, όπως επισήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, κάθε χρόνο ο Ανδρ. Ποταμιάνος είναι αυτός που φέρνει το Άγιο Φως στο νησί.

Ο Γιώργος Ξηραδάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δημ. Πρεβεζάνο, καθώς και με τους υποψήφιους δημάρχους Θ. Τζούμα, Ν. Πλωμαρίτη, Παν. Βιολέτα, με τους οποίους και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, που αποτελεί την «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην Θεσσαλία. Μεταξύ άλλων τέθηκαν τα ζητήματα της μαρίνας τουριστικών σκαφών, της επέκτασης του λιμανιού, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης τόσο με τον Βόλο όσο και με την Θεσσαλονίκη και την Εύβοια, αλλά και με άλλα νησιά, σε συνδυασμό φυσικά με γενικότερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όπως τα υψηλά ποσοστά ΦΠΑ.

Ο κ. Ξηραδάκης, που συναντήθηκε και με τοπικά στελέχη της ΝΔ, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί δραστικής μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης των τουριστικών επιχειρήσεων και ζήτησε την ψήφο και των Σκιαθιτών, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο, ώστε να εκμεταλλευτεί την τεράστια δύναμη της Ευρώπης προς όφελος των Ελλήνων.
Το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ περιόδευσε στον Βελεστίνο, όπου συναντήθηκε με στελέχη της τοπικής ΔΗΜ.Τ.Ο. της ΝΔ, με τους
υποψήφιους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, ενώ αντάλλαξε απόψεις με καταστηματάρχες στον κεντρικό πεζόδρομο.
Από τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Δημ. Νασίκα τέθηκαν τα ζητήματα της ίδρυσης εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί από το Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας, ενώ από τους τοπικούς φορείς διατυπώθηκε άλλη μια φορά το αίτημα ανάδειξης του Κέντρου Τεκμηρίωσης ου Ρήγα Βελεστινλή. Στις συναντήσεις με νέους αγρότες τέθηκε και το ζήτημα του κόστους της αγροτικής παραγωγής, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ξηραδάκης, το ζητούμενο είναι η ενημέρωση για νέες εναλλακτικές καλλιέργειες, παράλληλα με την ανάπτυξη της μεταποίησης και της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε οι νέοι αγρότες να μείνουν στην παραγωγή. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ επανέλαβε πως δίνει την μάχη μέσα από την ΝΔ, για να γίνει η φωνή όλων πιο δυνατή στο ευρωκοινοβούλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το