Τοπικά

Σε πασχαλινούς ρυθμούς τα κρεοπωλεία του Βόλου – Ξεκινούν οι προμήθειες αμνοεριφίων 

Ενέργειες για την προμήθεια αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα έχουν ξεκινήσει τα κρεοπωλεία της Μαγνησίας τα οποία θέλουν να είναι έτοιμα, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών.
Το φετινό Πάσχα γιορτάζεται στις 2 Μαΐου και θα έχει μια χρονική απόσταση ενός μηνός από το Πάσχα των καθολικών που γιορτάστηκε πριν μια εβδομάδα. Και αυτό έχει τη σημασία του για την εξασφάλιση της απαιτούμενης ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας σε κρέατα.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου κ. Αντώνης Κανελλόπουλος δήλωσε πως «ήδη οι κρεοπώλες έχουν αρχίσει τις κινήσεις για την προμήθεια φρεσκοσφαγμένων αμνοεριφίων για το φετινό Πάσχα. Και μπορεί το Πάσχα να γιορτάζεται σε 20 μέρες, όμως τα χρονικά περιθώρια δεν είναι πολλά. Γι’ αυτό και οι κρεοπώλες διερευνούν και κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες. Ασφαλώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε τώρα για τις τιμές που θα διαμορφωθούν εκείνη την περίοδο. Αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι πως οι κρεοπώλες θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η ποσοτική και ποιοτική επάρκεια σε αμνοερίφια».

Πέρσι το Πάσχα συνέπεσε με την πρώτη καραντίνα που απαγορεύονταν οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι και τα περιοριστικά μέτρα ήταν πολύ αυστηρά.
«Η πτώση τζίρου το Πάσχα του 2020 άγγιξε το 15% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019» τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος και συμπλήρωσε πως «θα περιμέναμε να είναι η μεγαλύτερη πτώση. Παράλληλα οι κρεοπώλες πέρσι είχαν προμηθευτεί πιο περιορισμένες ποσότητες κρεάτων σε σχέση με άλλες χρονιές λόγω της κατάστασης που επικρατούσε. Ωστόσο από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά σημειώθηκε μια αύξηση της κατανάλωσης, με αποτέλεσμα οι κρεοπώλες να κινηθούν για νέες προμήθειες για να τους εξυπηρετήσουν. Εν τέλει πέρσι κινήθηκε πολύ το σπαστό αμνοερίφιο, αφού η κάθε οικογένεια έμεινε μόνη της στο σπίτι και το έψησε στο φούρνο. Και μπορεί να υπήρξαν πολλές παραγγελίες, αλλά οι τζίροι ήταν χαμηλότεροι».
Ποια τάση θα διαμορφωθεί φέτος στην καταναλωτική συμπεριφορά; «Φέτος αναμένουμε να δούμε με ποιες συνθήκες θα γιορτάσουμε το Πάσχα και, αν θα μπορέσουμε να βρεθούμε σε άλλα σπίτια. Πάντως τα κρεοπωλεία θα είναι εδώ για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο» τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος.
Η κλειστή εστίαση επηρεάζει τα κρεοπωλεία, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο.
Τα κρεοπωλεία μπορεί να λειτουργούν κανονικά όλο τον χρόνο, αλλά τα προβλήματα από την πτώση τζίρου δεν λείπουν. Γι’ αυτό και η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από την κυβέρνηση κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις που προς το παρόν αναμένονται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το