Κόσμος

Σε πανικό οι φοιτητές μετά το τετραπλό φονικό στις ΗΠΑ

Τρομοκρατημένοι οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Άινταχο μετά το τετραπλό φονικό που δεν έχει μέχρι στιγμής εξιχνιαστεί.

Οι αρχές έχουν λάβει 78 κλήσεις για «ασυνήθιστες περιστάσεις» από τις 13 Νοεμβρίου. Ημέρα που οι φοιτητές Madison Mogen, 21, Xana Kernodle, 20, Ethan Chapin, 20, και Kaylee Goncalves, 21, μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου στον ύπνο τους στο φοιτητικό τους σπίτι.

Η αστυνομία είχε λάβει αντίστοιχα 70 κλήσεις για «ασυνήθιστες περιστάσεις» για ολόκληρο τον μήνα Οκτώβριο. «Κατανοούμε ότι υπάρχει ένα αίσθημα φόβου στην κοινότητά μας», αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση του τετραπλού φονικού εξετάζουν εκατοντάδες στοιχεία, μεταξύ των οποίων βίντεο και φωτογραφίες, που έχουν κατατεθεί στο FBI από πολίτες.

Αρνούνται να επιστρέψουν οι φοιτητές
Οι φοιτητές θα επιστρέψουν στην πανεπιστημιούπολη τη Δευτέρα. Υπό τον φόβο του δολοφόνου, πολλοί φοιτητές εγκατέλειψαν την πανεπιστημιούπολη. Δεν σχεδιάζουν μάλιστα να επιστρέψουν μέχρι τη σύλληψη του δράστη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του πανεπιστημίου του Άινταχο.

Η αστυνομία είχε χαρακτηρίσει τις δολοφονίες των τεσσάρων φοιτητών στοχευμένες, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να υπήρξαν πολλοί δράστες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κατονομαστεί οι δράστες και το φονικό όπλο.

«Απλώς μου λένε ότι δεν μπορούν να μου πουν πολλά. Κάτι που με απογοητεύει γιατί υπήρξα πολύ αξιόπιστος», δήλωσε ο πατέρας της Kaylee, Steve Gonclaves, στο Fox News.

Οι ερευνητές τηρούν σιγή ιχθύος για να περιορίσουν τον φόβο και τις φήμες στην κοινότητα. «Είναι τόσο τρομακτικό να βρίσκεσαι εκεί. Ένιωσα φόβο την περασμένη εβδομάδα», υπογράμμισε η φοιτήτρια Megan Lolley.

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το