Τοπικά

Σε παγκόσμιους διαγωνισμούς Formula Student θα συμμετέχει η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Έτοιμη για τις προκλήσεις του Formula Student  είναι η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έχει πολλές διακρίσεις τα προηγούμενα χρόνια.  Στις φετινές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει, “πρωταγωνιστής είναι ο Αμφίων.  Η ομάδα έλαβε μέρος στο FSUK στην ιστορική πίστα του Silverstone στην Αγγλία  και κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση στο Design Event την 2η θέση στην γενική κατάταξη και την 3η θέση στο Business Plan Presentation ανάμεσα σε 35 χώρες από όλο τον κόσμο.

Φέτος η Centaurus racing team θέτει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά συμμετέχοντας στους διαγωνισμούς της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Τσεχίας με στόχο για άλλη μια φορά την καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας “Είναι μεγάλη μας τιμή που και φέτος θα συμμετέχουμε στους παγκόσμιους διαγωνισμούς αυτή τη φορά με τον Αμφιων. Ο Αμφίων είναι το τελευταίο μας λειτουργικό μονοθέσιο του οποίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια τον Μάρτιο στον Βόλο. Από τότε η ομάδα μας προετοιμάζεται τόσο για τα στατικά αγωνίσματα των διαγωνισμών αλλά και για τα δυναμικά κάνοντας δοκιμές για να εγγυηθεί την καλύτερη δυνατή επίδοση του αυτοκίνητου”.

Τη Δευτέρα η ομάδα θα αναχωρήσει για τον πρώτο διαγωνισμό στην Ιταλία , θα ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί στη Γερμανία και στην Τσεχία.
Η Centaurus Racing Team αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος των φοιτητών  είναι η μελέτη και η κατασκευή πλήρως λειτουργικών αγωνιστικών μονοθέσιων τύπου Formula.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το