Τοπικά

Σε έξι μήνες για λαθρεμπόριο καπνού καταδικάστηκαν δύο αδέρφια

Δύο αδέρφια, οι οποίοι επέβαιναν σε ταξί, υπήκοοι Αλβανίας, 45 και 57 χρόνων αντίστοιχα, συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στον περιφερειακό δρόμο του Βόλου από άντρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου, διότι βρέθηκαν να κατέχουν καπνό χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, ο μεν πρώτος συσκευασία με 825 γραμμάρια και ο δε δεύτερος συσκευασία με 510 γραμμάρια.
Τα αδέρφια οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ καταδικάστηκαν ο καθένας με 6 μήνες με τριετή αναστολή για λαθρεμπόριο καπνού.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στον Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου, δύο άτομα, ηλικίας 45 και 57 ετών, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε ταξί που είχαν μισθώσει και κινούνταν στον Περιφερειακό, βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν δύο χάρτινες συσκευασίες με χύμα καπνό, συνολικού βάρους 1 κιλού και 335 γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.
Χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τους δύο Αλβανούς, που είναι αδέρφια, με 6 μήνες με αναστολή για λαθρεμπόριο καπνού, ενώ οι ίδιοι υποστήριξαν ότι είχαν μισθώσει το ταξί και πήγαιναν στη Μακρυράχη, ενώ το καπνό τον είχαν για ιδία χρήση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαφυγόντες δασμοί ήταν περίπου 100 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το