ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

Σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο στο Νοσοκομείο για οικονομία χαρτιού

Σε εφαρμογή έχει τεθεί στο Νοσοκομείο Βόλου η λειτουργία του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και η στοχοθεσία είναι η μείωση της κατανάλωσης του χαρτιού για τα εισερχόμενα έγγραφα μέχρι και 20%.

Όπως ανέφερε ο διοικητής κ. Ματθαίος Δραμητινός «με το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο οι υπηρεσίες επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω e-mail. Για παράδειγμα έρχεται ηλεκτρονικά ένα έγγραφο για το οικονομικό τμήμα το οποίο λαμβάνει και τα περισσότερα εισερχόμενα. Αυτό το έγγραφο με την προηγούμενη κατάσταση θα έπρεπε να εκτυπωθεί στο γραφείο του πρωτοκόλλου και μετά ο αρμόδιος υπάλληλος να το μεταφέρει χέρι με χέρι στο αρμόδιο τμήμα. Πλέον αυτό το έγγραφο σκανάρεται και αποστέλλεται ηλεκτρονικά από το γραφείο του πρωτοκόλλου στο αρμόδιο τμήμα. Έτσι γλιτώνουμε αφενός χαρτί και μελάνι αφετέρου αρκετές εργατοώρες».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «στο γραφείο του πρωτοκόλλου εργάζονται δύο υπάλληλοι οι οποίοι μεταξύ των καθηκόντων τους είναι να μοιράζουν τα έγγραφα στα τμήματα και τις υπηρεσίες. Άλλωστε ο κάθε υπάλληλος έχει το email του και τον κωδικό του. Πάντως εμείς διαθέτουμε πολύ χαρτί, όταν στέλνουμε εξερχόμενα έγγραφα προς τον ΕΟΠΥΥ, γιατί τα θέλει όχι μόνο ηλεκτρονικά αλλά και τυπωμένα».

Παράλληλα στόχος για τη διοίκηση είναι η ηλεκτρονική εγκατάσταση για το ΤΕΠ, όπου όλες οι παραγγελίες σε εξετάσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά. Επίσης υπάρχει ένα σχέδιο για ελάττωση του φιλμ με οικονομική και οικολογική διάσταση. Εκτός από τη μηχανοργάνωση του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών, σε εξέλιξη είναι και το πρόγραμμα med info, ο ιατρικός φάκελος του ασθενούς δηλαδή, που θα βγαίνει στον αέρα και θα μπορεί να τον βλέπει ο ιδιώτης γιατρός που θα έχει απευθυνθεί ο ασθενής ή κάποιος γιατρός από άλλο Νοσοκομείο. «Ελπίζουμε ότι από Σεπτέμβριο θα θέσουμε σε λειτουργία το συγκεκριμένο πρόγραμμα που το οργανώνουμε» ανέφερε ο κ. Δραμητινός.

Επίσης, ένας από τους στόχους της διοίκησης είναι η υλοποίηση προγράμματος για την καταμέτρηση των εκτυπώσεων, ώστε να μην γίνονται σπατάλες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το