Αθλητισμός

Σε άνετη πρόκριση στοχεύει ο Ο.Υ.Κ.Β. – Μετέχει στη β’ φάση του πρωταθλήματος πόλο Παίδων

Στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» φιλοξενούνται το Σαββατοκύριακο οι αγώνες του 7ου ομίλου για την β’ φάση του πρωταθλήματος πόλο Παίδων (γεννηθέντες το 2004 και νεότεροι). Τον Βόλο εκπροσωπεί ο Ο.Υ.Κ.Β. που έχει ως στόχο να προκριθεί στα ημιτελικά του θεσμού, αλλά και να αναδειχθεί το ταλέντο των παικτών του.

Οι ομάδες της β’ φάσης είναι 43 και οι όμιλοι εννέα. Ο 7ος που δίνει δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος (3-5 Μαΐου) διεξάγεται στη Νέα Ιωνία και περιλαμβάνει τους Ο.Υ.Κ.Β., Ν.Ε. Λάρισας, Ν.Ο. Λάρισας και Νηρέα Λαμίας. Οι Βολιώτες δεν είναι απλά φαβορί για την πρόκριση, αλλά και για την 1η θέση στο γκρουπ.
Εξάλλου, είχαν αντιμετωπίσει τις ίδιες ομάδες και στην α’ φάση και τις είχαν κερδίσει με χαρακτηριστική ευκολία, παίζοντας εξαιρετικό πόλο. Ο Ο.Υ.Κ.Β. είχε «βουλιάξει» τη Ν.Ε. Λάρισας με 15-5, τον Ν.Ο. Λάρισας με 24-13 και τον Νηρέα Λαμίας με 14-7. Επίσης είχε συντρίψει και τη Ν.Ε. Λαμίας (την ομάδα που αποκλείστηκε) με 17-3.
Φυσικά σε τόσο μικρές ηλικίες τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο και πολύ ορθά ο προπονητής Δημήτρης Κόφφας δεν αφήνει τους παίκτες του να… ενθουσιαστούν. Ο ίδιος μιλώντας στη «Θ» τόνισε τα εξής:
«Γνωρίζουμε ότι θεωρητικά είμαστε το φαβορί για την 1η θέση του ομίλου και βέβαια θέλουμε να την κατακτήσουμε. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό. Μπορώ να πω ότι προέχει να παίξουμε σωστό πόλο και να δείξουμε βελτίωση ως ομάδα. Τα παιδιά έχουν πλούσιο ταλέντο το οποίο και θέλουμε να αναδειχθεί».

Το πρωτάθλημα των Παίδων διεξάγεται με τους νέους κανονισμούς της FINA, με τον Βολιώτη τεχνικό να εμφανίζεται ικανοποιημένος από την προσαρμοστικότητα που έδειξαν οι παίκτες του: «Μπορώ να πω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό τα παιδιά έχουν αφομοιώσει τους νέους κανονισμούς και αυτό είναι πολύ ευχάριστο».
Στη διάθεση του Δημήτρη Κόφφα για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου θα είναι οι κάτωθι 19 πολίστες: Γιάννης Βαλτσιώτης, Χρήστος Κουτσουνίδης, Γιάννης Νάσιος, Πάρης Βαφίνης (τερμ.), Γιάννης Μεριστούδης, Δημήτρης Μπομπός, Στέλιος Ιωάννου, Μάριος Κομνιανός, Γιάννης Γκανάτσιος, Δημήτρης Νταρίκος, Ευάγγελος Στεφάνου, Γιάννης Μυλωνάς, Αναστάσιος Καρατοσίδης, Κωνσταντίνος Καλατζής, Στέλιος Πουλαράκης, Εμμανουήλ Ματσάγκος, Γιάννης Σιγανός, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Πέτρος Κονταράτος.

Το πρόγραμμα των αγώνων του 7ου ομίλου είναι το εξής:
Σάββατο 13/4
19.00 Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ο. Λάρισας
20.00 Ν.Ε. Λάρισας-Νηρέας Λαμ.
Κυριακή 14/4
10.00 Ο.Υ.Κ.Β.-Νηρέας Λαμ.
11.00 Ν.Ε. Λάρισας-Ν.Ο. Λάρισας
17.00 Ν.Ε. Λάρισας-Ο.Υ.Κ.Β.
18.00 Ν.Ο. Λάρισας-Νηρέας Λαμ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το