Τοπικά

Σχέδιο κατά του καπνίσματος στις κτιριακές δομές του Δήμου Σκιάθου

Την κατάρτιση σχεδίου ελέγχου του καπνίσματος στις κτιριακές δομές του Δήμου Σκιάθου αποφάσισε ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι απαγορεύεται το κάπνισμα σε εσωτερικό χώρο εργασίας και αναμονής των κτιρίων του Δήμου, οι υπάλληλοι θα ενημερωθούν για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και θα αναρτηθούν απαγορευτικές σημάνσεις σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Επίσης θα απομακρυνθούν όλα τα σταχτοδοχεία και θα τοποθετηθεί σε εμφανή σημεία ο τηλεφωνικός αριθμός καταγγελιών 1142.
Ως υπεύθυνοι εφαρμογής του σχεδίου ελέγχου ορίστηκαν οι εκάστοτε προϊστάμενοι τμημάτων του Δήμου και σε περίπτωση απουσίας τους οι αναπληρωτές τους.

Ιδρύεται Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κοινωνικό Παντοπωλείο ιδρύεται στον Δήμο Σκιάθου, όπως αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά από πρόταση των μελών της μείζονος μειοψηφίας «Σκιάθος Ενωμένη -Βήμα στο μέλλον».
Στην αίτηση που είχε καταθέσει η δημοτική παράταξη, τόνιζε την ανάγκη ίδρυσης κοινωνικού παντοπωλείου στο νησί. «Η ίδρυσή του εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικής ανάπτυξης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και έχει ως σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, αλλά και επιχειρήσεων, με στόχο τη συμμετοχή τους στα προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας» ανέφερε στο αίτημά της προς το Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη «Σκιάθος Ενωμένη».
Τα μέλη σημείωναν ακόμη την πρόθεση της παράταξής τους για τη δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας, μέσω του οποίου θα καλύπτονται οι ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του νησιού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το