Τοπικά

Το μέλλον τριών ανήλικων παιδιών που φιλοξενούνται στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου κρίνει η Εισαγγελία

Λύσεις για να βοηθηθεί η μητέρα με τα τρία ανήλικα παιδάκια, που δέχτηκε καταγγελίες για παραμέληση, καθώς τα άφηνε μόνα τους τη νύχτα, για να εργάζεται, αναζητεί η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου. Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν στην Εισαγγελία τα πορίσματα των υπηρεσιών που διαπίστωσαν την ένδεια της οικογένειας και τις ακατάλληλες συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν τρία ανήλικα, χωρίς ρεύμα και νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα εξετάστηκε από ψυχιάτρους και δεν κρίθηκε πως χρειάζεται ακούσια νοσηλεία, ενώ η λύση που αναζητείται για προσωρινή επιμέλεια των παιδιών φαίνεται να βρέθηκε στο πρόσωπο της γιαγιάς τους. Σύμφωνα ωστόσο με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα θα πρέπει να υποστηρίζεται ψυχολογικά και να παρακολουθείται η υγεία της.

Εάν η Εισαγγελία κρίνει πως δεν διαμορφώνονται οι συνθήκες για να επιτρέψουν τα παιδιά στο σπίτι τους, μέχρι η μητέρα να διασφαλίσει την κατάλληλη διαβίωσή τους και την τροφή τους, τότε τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στη γιαγιά. Εάν και η γιαγιά των παιδιών δηλώσει αδυναμία, πράγμα που δεν έπραξε μέχρι σήμερα, τότε θα αναζητηθεί φιλοξενία προσωρινή σε ίδρυμα.

Πιο συγκεκριμένα το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα την περασμένη Πέμπτη, όταν το μεσημέρι, η 36χρονη μητέρα με τα παιδιά, συνοδεία αστυνομίας οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο. Προηγήθηκε καταγγελία γειτόνων για παραμέληση των μικρών παιδιών. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να προσαχθεί η μητέρα και τα παιδιά να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για φιλοξενία. Τα παιδιά δεν ήθελαν να την αποχωριστούν και έκλαιγαν, όταν η μητέρα οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, για να επιστρέψει λίγη ώρα αργότερα δίπλα στα παιδιά της. Περιποιημένα, υγιέστατα και πανέξυπνα, ήταν οι λέξεις του νοσηλευτικού προσωπικού για τα τρία παιδάκια, με τη μητέρα να κλαίει ασταμάτητα και να μην τα αποχωρίζεται.

Η καταγγελία αφορούσε παιδική παραμέληση που θεωρείται το συχνότερο φαινόμενο παιδικής κακομεταχείρισης γιατί έχει σοβαρές συνέπειες στις ικανότητες του παιδιού και αλλά και στον συναισθηματικό του κόσμο. Η παιδική παραμέληση ορίζεται ως η ανεπάρκεια στην παροχή φροντίδας που αντιστοιχεί στο κάθε ηλικιακό στάδιο του παιδιού. Η μη κάλυψη των βασικών αναγκών, όπως διατροφή, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, η απουσία κατάλληλης επίβλεψης και οι συνθήκες στέρησης είναι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες στη σωματική και ψυχολογική του κατάσταση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το