ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισόβια στον Ράντοβαν Κάρατζιτς

Κόσμος

Διπλή βράβευση για το Fashion City Outlet

Τοπικά

Μια δημοτική αρχή «θίασος»

Παραπολιτικά

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Τοπικά

Σαββάκης: 100 ευρώ πρόστιμο σε όποιον χρησιμοποιεί λάστιχο το καλοκαίρι – Ο Βόλος πλημμύρισε αλλά τα φρεάτια ήταν «καθαρά»

Καλό σε ποιότητα και σε ποσότητα είναι το νερό στον Δήμο Βόλο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Άρ. Σαββάκη. Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε πως αυτή τη στιγμή η πηγή είναι στο 50%, ενώ την αντίστοιχη περίοδο, προηγούμενες χρονιές, η επάρκεια ήταν στο 40%. Ο κ. Σαββάκης σημείωσε πως οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην επάρκεια του νερού, ωστόσο υπήρχαν κάποια προβλήματα στη θολότητα .
«Οι δεξαμενές είναι κλειστές και δεν έχει πρόσβαση κάποιος εξωτερικός παράγοντας, ενώ το νερό βγαίνει μέσα από τη γη. Το πρόβλημα της θολότητας αντιμετωπίστηκε» δήλωσε ο ίδιος.

Ωστόσο τόνισε πως τα προληπτικά μέτρα δεν παύουν να ισχύουν καθώς το καλοκαίρι είναι μπροστά. Όπως είπε θα βγει και σχετική ανακοίνωση για το πλύσιμο με λάστιχο και το πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ, όπως και πέρυσι. «Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και να κάνουμε σπατάλες. Υπάρχουν περιοχές με μονοκατοικίες όπου εντοπίζονται υψηλές καταναλώσεις. Δεν μπορούμε να έχουμε το λάστιχο για να διώξουμε τα φύλλα από τα πεζοδρόμιά μας». Σημείωσε επίσης πως ο Σεπτέμβριος είναι δύσκολος μήνας καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς και ο καιρός είναι καλός.
Σε δήλωσή του για τα φρεάτια, τα οποία βούλωσαν πριν λίγες ημέρες και δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν το νερό της πρόσφατης νεροποντής, ανέφερε πως τα φρεάτια καθαρίζονται και ο καθαρισμός αυτός γίνεται στο εσωτερικό τους.
«Όταν πέφτει πολλή βροχή σε λίγο χρονικό διάστημα και κατεβάζει φερτές ύλες που σκεπάζουν το φρεάτιο, τότε δημιουργείται το πρόβλημα. Το φρεάτιο λειτουργεί μέσα αλλά είναι σκεπασμένο από πάνω και δεν μπορεί να περάσει το νερό. Να μην ξεχνάμε επίσης πως τα φρεάτια μπορούν να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένες ποσότητες νερού» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το