Τοπικά

Σαβελίδης: Η Περιφέρεια συντηρεί το κτίριο Μουρτζούκου – Δεν έγινε από το δημόσιο η παραχώρηση του κτιρίου της ΑΝΕΜ

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μίλησε σήμερα στη “Θ-ΤV” ο διευθυντής Σωκράτης Σαβελίδης δίνοντας διευκρινήσεις αναφορικά με τη δυνατότητα μεταστέγασης της Διεύθυνσης στο κτίριο της ΑΝΕΜ στην οδό Λαρίσης. Ο κ. Σαβελίδης δήλωσε πως το κτίριο αυτό δεν ανήκει στην Περιφέρεια, αλλά στα ακίνητα του Δημοσίου ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε πως η συντήρηση του κτιρίου Μουρτζούκου  γίνεται από την Περιφέρεια, όπως τόνισε και η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, η οποία επεσήμανε πως τα κονδύλια έπρεπε να τα δίνει το Υπουργείο στο οποίο ανήκει η υπηρεσία.
Ειδικότερα ο Σαβελίδης ανέφερε πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι περιφερειακές υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας εξυπηρετούνται όσον αφορά τις λειτουργικές δαπάνες  και τη στέγασή τους , ακόμα για τη μίσθωση κτιρίων, από τις πρωην  Νομαρχίες.  «Η διάδοχος της Νομαρχίας είναι η Περιφέρεια σε αυτούς τους τομείς επομένως θεωρούμε ότι τα λειτουργικά έξοδα και  η υπευθυνότητα αυτή ανήκει στη Νομαρχία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Αυτό που καταδεικνύει το ποιος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση είναι πως από το 2000 μέχρι και σήμερα η συντήρηση του κτιρίου γίνεται από συνεργεία, τα οποία είτε επιβλέπονται από την Περιφέρεια είτε συνάπτουν συμβάσεις με αυτή, όπως το συνεργείο που φτιάχνει σήμερα την ηλεκτρική εγκατάσταση».
Ο κ. Σαβελίδης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κλίμα αντιπαράθεσης με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ενώ η λύση έχει ήδη δρομολογηθεί με την επισκευή του κτιρίου.
Το κτίριο της ΑΝΕΜ δεν ανήκει στην Περιφέρεια
Για τη μεταστέγαση της Διεύθυνσης στο κτίριο της ΑΝΕΜ στην οδό Λαρίσης ο κ. Σαβελίδης διέψευσε την κ. Κολυνδρίνη σημειώνοντας πως οι υπάλληλοι ήταν αυτοί που πρότειναν την αλλαγή του κτιρίου αλλά το κτίριο αυτό δεν ανήκει στην Περιφέρεια αλλά στα ακίνητα του Δημοσίου.  Ειδικά τον τελευταίο μήνα οι υπάλληλοι μπορούν να χαρακτηριστούν και ήρωες με τις συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο.
«Έχουν γίνει επανειλημμένα έγγραφα τόσο από την κ. Κολυνδρίνη όσο και από εμένα για την παραχώρηση αυτού του κτιρίου, αλλά ακόμη δεν έχει παραχωρηθεί. Δεν υφίσταται λοιπόν τέτοια λύση» απάντησε και δήλωσε ότι  «από εκτιμήσεις που κάναμε και εμείς με μηχανικούς που στείλαμε, και με άλλους φορείς , χρειάζονται πολύ μεγάλες παρεμβάσεις και στο κτίριο της ΑΝΕΜ. Για αυτό επιλέχθηκε η λύση της επισκευής του υπάρχοντος κτιρίου που πρόκειται για χαρακτηριστικότατο κτίριο στον Βόλο που έχει συνδεθεί  με τη Δευτεροβάθμια. Με κάποιες επισκευές μπορεί να ξαναλειτουργήσει και να εξυπηρετήσει όλες τις λειτουργίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».
 Τα προβλήματα στον πύργο «Μουτζούκου»
Αναφορικά με τα κτιριακά προβλήματα ο κ. Σαβελίδης ανέφερε πως  για αυτά επιλαμβάνονται οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.
«Ένα βασικό πρόβλημα ήταν της ηλεκτρικής εγκατάστασης που επιλύεται σήμερα και  το σύστημα της θέρμανσης όπου έχει ζητηθεί  από την Περιφέρεια η αλλαγή 13 σωμάτων και βαίνει προς την επίλυσή του.  Το σημαντικότερο όμως είναι η στεγάνωση και η αντισκωριακή προστασία του κτιρίου γιατί είναι μεταλλικό και τα λάστιχα που το στεγανοποιούν έχουν «γεράσει» ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλαχθούν.  Δύσκολη είναι και η προσπέλαση των μηχανημάτων καθώς γύρω από τη Διεύθυνση υπάρχουν άλλα κτίρια».
Όπως πρόσθεσε ο κ. Σαβελίδης, οι παρεμβάσεις αυτές πρέπει να γίνουν καθώς ακόμα και με μικρή βροχή το νερό μπαίνει μέσα και δημιουργούνται λιμνούλες που επηρεάζουν τόσο το τηλεφωνικό δίκτυο και το δίκτυο των υπολογιστών όσο και το ηλεκτρικό δίκτυο.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το