Ελλάδα

Σάμος: Κατέρρευσε η οροφή του δημαρχείου στον χώρο υποδοχής πολιτών

Λίγο έλειψε να θρηνήσαμε θύματα από την πτώση τμήματος της οροφής του ισογείου στο νεοκλασικό κτίριο που στεγάζεται το δημαρχείου Ανατολικής Σάμου, στην πρωτεύουσα του νησιού, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ethnos.gr ο δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος.

Πέντε λεπτά πριν από τις 7:00 το πρωί της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου και πέντε μέρες μετά το σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και κατέρρευσε μέρος της οροφής του ισογείου, χώρος υποδοχής για τους πολίτες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν αλλά και σημείο διέλευσης πολύ τακτικά υπαλλήλων του δήμου.

Την ώρα εκείνη βρίσκονταν στο δημαρχείο μόνο δύο υπάλληλοι, ευτυχώς σε άλλο χώρο, με αποτέλεσμα να μην τραυματιστεί κανένας από το συμβάν.

«Κυριολεκτικά από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα, αφού στο σημείο αυτό βρίσκονται καθημερινά πάρα πολλοί πολίτες αλλά και διέρχονται εργαζόμενοι του δήμου. Ευτυχώς, η πτώση της οροφής έγινε πολύ πρωί και δεν είχαν ακόμα ξεκινήσει η εξυπηρέτηση των πολιτών. Αν το γεγονός συνέβαινε μισή ώρα αργότερα, όταν αρχίζει να προσέρχεται ο κόσμος, θεωρώ δεδομένο ότι θα θρηνούσαμε θύματα», λέει στο ethnos.gr ο κ. Στάντζος.

Κατά τον ίδιο, τίποτα δεν προμήνυε ότι θα έπεφτε η οροφή, αφού δεν είχε ούτε καταγραφεί καμία ρωγμή μετά το σεισμό της 31ης Αυγούστου.

«Δεν πρόκειται για ψευδοροφή και δεν είχε εντοπιστεί καμία ρωγμή μετά τον σεισμό. Τώρα μηχανικοί μας ελέγχουν το σημείο της κατάρρευσης και θα προχωρήσουμε άμεσα σε αποκατάσταση. Οι υπηρεσίες του δήμου, που στεγάζονται στο κτίριο του δημαρχείου ,έχουν κλείσει και οι υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ζήτησα από το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει σε προληπτικό έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων του δήμου μας. Υποσχέθηκαν ότι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, πριν ανοίξουν τα σχολεία, θα βρίσκεται εδώ κλιμάκιο για τους ελέγχους. Πιστεύω ότι θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους», τονίζει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το