Ελλάδα

Σαμαράς: To «ΝΑΙ» είναι «ΝΑΙ» στην Ευρώπη

To «NΑΙ» είναι «ΝΑΙ» στην Ευρώπη τόνισε ο τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την εισαγωγική του ομιλία στην εν εξελίξει Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «η υπευθυνότητα των πολιτών θα υπερισχύσει της ανευθυνότητας Τσίπρα-Καμμένου».

O κ. Σαμαράς τόνισε, επίσης, ότι χάσαμε το 30% του ΑΕΠ σε έξι χρόνια και τώρα πάνω που ανακάμπταμε σε λίγες εβδομάδες, θα χάσουμε το 50% του ΑΕΠ.
Με την έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας, θα το ξεχρεώνουμε με δραχμές, τόνισε ο τέως πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε δε ότι η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, «καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό»;

Υπογράμμισε ότι το «ναι» είναι ναι για την παραμονή στο Ευρώ και την Ευρώπη και το “οχι” σημαίνει χάος, υπενθυμίζοντας ότι «το είπε νωρίτερα και ο Γιούνκερ».
Ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε ότι με έξοδο από το ευρώ «οι ίδιοι μισθοί σε δραχμές θα αγοράζουν τα μισά προϊόντα».
«Εάν βγούμε από το ευρώ τα πάντα θα καταστραφούν εκτός από ένα, το μεγάλο κομματικό κράτος» παρατήρησε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας, επίσης, ότι «είμαστε ένα χιλιοστό από το γκρεμό… Έλεγαν ότι θα βαράνε τα νταούλια και θα χορεύουν τις αγορές στο ταψί, αλλά χορεύουν την ελληνική οικονομία στα αναμμένα κάρβουνα».

Είπε, επίσης, ότι «θα πρέπει να διαπραγματευτεί η χώρα μας τα πάντα από την αρχή μετά το δημοψήφισμα πραξικόπημα», το οποίο χαρακτήρισε ως «έγκλημα εκ προμελέτης» από ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ και ΑΝΕΛ.
«Βρισκομαστε σε κρίση πέντε χρόνια αλλά την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δεν την ζήσαμε”, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ανέφερε ότι ότι πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα βασικά πράγματα και κάλεσε τους βουλευτές του να τα εξηγούν μέχρι την Κυριακή.
Πρώτον είπε ότι το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη, ναι ή όχι στο ευρώ και πρόσθεσε ότι το “όχι δεν οδηγεί μόνο στην έξοδο της χώρας από το ευρώ αλλά οδηγεί στο χάος”.
Δεύτερον ότι η έξοδος θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους και την κοινωνία μας να μην εφοδιάζεται με τα στοιχειώδη. Ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.
Τρίτον με την έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας, όπως διαδίδουν κάποιοι επιτήδειοι. Θα ξεπληρώνουμε το χρέος σε δραχμές με υποτιμημένο ευρώ, ενώ μέσα στην χώρα οι ίδιοι μισθοί θα αγοράζουν τα μισά αγαθά.
Αυτό θα οδηγήσει σε μία πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση. Μέχρι τώρα χάσαμε το 30% του ΑΕΠ σε έξι χρόνια, και πάνω που έχουμε αρχίσει να ανακάμπτουμε θα χάσουμε το 50% του τωρινού ΑΕΠ. Τέταρτο, το μόνο που θα μείνει όρθιο και διαλύει τα πάντα είναι το τεράστιο κομματικό κράτος ενώ κανένας δεν θα κάνει επενδύσεις και η ανεργία θα αυξηθεί.

Πέμπτον, μέχρι τώρα η προπαγάνδα τους προσπαθούσε να πείσει ότι διαπραγματεύονταν κάτι καλύτερο εντός ευρώ, τώρα αποδεικνύεται ότι εμείς αληθινά προειδοποιούσαμε ότι θα φέρουν κλειστές τράπεζες, προειδοποιούσαμε για κεφαλαιακούς ελέγχους, για κλειστά ΑΤΜ, και τα έχουμε όλα αυτά.

Ακολούθως ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης κατηγορώντας τον ότι έλεγε ψέμματα και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.
«Προειδοποιούσαμε για τις κλειστές τράπεζες και τo capital controls και σήμερα τα έχουμε και τα δύο» σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα για το «ναι» στην Ευρώπη.

Πηγή www.ethnos.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το