Ελλάδα

Σάκος με οστά στο Σούνιο: Τι «βλέπει» η ΕΛΑΣ

Σε «μακρυμάλλη» άνδρα ανήκει κατά μεγάλο ποσοστό, ο ανθρώπινος σκελετός που βρέθηκε μέσα σε σακβουαγιάζ, σε γαλαρία πηγαδιού στο Σούνιο. Αν και η αρχική εκτίμηση από την μακροσκοπική εξέταση των οστών και του κρανίου, και κυρίως κάποιες μακριές τρίχες προσδιόριζαν ως γυναίκα το θύμα, ο ιατροδικαστής και ο ανθρωπολόγος φέρεται να αποφάνθηκαν πως πρόκειται για άνδρα, ενώ δεν αποκλείουν προς το παρόν και το ενδεχόμενο του τεμαχισμού της σορού πριν τοποθετηθεί στον ταξιδιωτικό σάκο.

Με αυτά τα δεδομένα οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ούτε όμως και αυτό του αιφνίδιου θανάτου, με εκείνους που βρίσκονταν μαζί με το θύμα να θέλουν να το εξαφανίσουν προκειμένου να μην ενοχοποιηθούν για τον θάνατό του. Οι αστυνομικοί εξετάζουν φακέλους δηλωμένων εξαφανίσεων ατόμων από το 2013 και προς τα πίσω, προκειμένου να λάβουν δείγματα DNA από μέλη των οικογενειών τους σε μία προσπάθεια αντιπαραβολής γενετικού υλικού με αυτά που θα ανιχνευθούν στον σκελετό.

Την αρχή των αστυνομικών ερευνών θα σηματοδοτήσει το εργαστήριο ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου μεταφέρθηκαν τα ανθρώπινα οστά, και οι εκτιμήσεις των ανθρωπολόγων, οι οποίες αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Το θρίλερ ξεκίνησε στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης όταν περιπατητής-σπηλαιολόγος, σε δασική έκταση στην περιοχή Άσπρο Λιθάρι, κοντά σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, σε μία σπηλιά πηγαδιού, εντόπισε ανάμεσα σε αρκετά σκουπίδια, έναν ταξιδιωτικό σάκο. Από αυτόν εξείχαν κάποια οστά, τα οποία προκάλεσαν την δυσάρεστη έκπληξή του και την άμεση επικοινωνία του με τις αστυνομικές Αρχές. Λίγο αργότερα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ανέσυραν προσεκτικά τα μακάβρια ευρήματα, προβαίνοντας σε παράλληλη εξερεύνηση του χώρου ανεύρεσής τους.

Ο σάκος χωρίς να ανοιχθεί μεταφέρθηκε στο εργαστήριο ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να γίνει η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων στοιχείων που θα βοηθήσουν τις αστυνομικές έρευνες. Κάποια ίχνη φθοράς πάνω στα οστά, ενδεχομένως να έχουν προέλθει με βίαιο τρόπο, ωστόσο μπορεί να δικαιολογούνται και από τον χρόνο παραμονής στον χώρο ή από ενδεχόμενους τραυματισμούς του θύματος όταν ήταν εν ζωή κάτι που ωστόσο θα διαπιστώσει η ιατροδικαστική εξέταση. Στο κρανίο υπήρχαν μακριές τρίχες, από τις οποίες θα γίνει μιτοχονδριακή ανάλυση για την εξαγωγή DNA.

Ο ανθρώπινος σκελετός και ο ταξιδιωτικός σάκος, εκτιμήθηκε ότι βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο πάνω από πέντε χρόνια. Δίπλα στον σάκο βρίσκονταν δύο αλλοιωμένες πιστωτικές κάρτες από τις οποίες θα γίνει προσπάθεια για ανάκτηση των στοιχείων των κατόχων, ενώ εξετάζεται αν σχετίζονται με τον ανθρώπινο σκελετό.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το