Ελλάδα

Σακελλαρίδης: Δεν θα υποκύψουμε στα ακροδεξιά κελεύσματα

ÁÈÇÍÁ - ÐÁÑÁÓÔÁÓÇ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÃÉÁ ÔÏÕÓ ÓÕÑÉÏÕÓ ÐÑÏÓÖÕÃÅÓ ÓÔÏ ÄÇÌÏÔÉÊÏ ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÁÈÇÍÁÓ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Για καλλιέργεια κλίματος τρομοϋστερίας κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας σε δήλωσή του ότι «τόσο η τηλεοπτική πραγματικότητα, όσο και η ακροδεξιά ρητορεία του κ. Σαμαρά, βρίσκονται σε απόλυτη διάσταση με την αντικειμενική πραγματικότητα».

Ο κ. Σακελλαρίδης σημειώνει ότι «εδώ και μέρες καλλιεργείται ένα κλίμα γενικευμένης τρομοϋστερίας, παρουσιάζοντας τη δημοκρατία σε «κατάσταση πολιορκίας», μεγεθύνοντας περιθωριακά γεγονότα». Προσθέτει ότι «δεν αρκούν ούτε τα «πλάνα-κονσέρβα» από τα επεισόδια της Μ. Τρίτης, που προβάλλονταν καθόλη την πασχαλινή περίοδο, ούτε και οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για να πείσουν τον κόσμο ότι περιθωριακές πράξεις βίας καθορίζουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας». ‘Αλλωστε, τονίζει ο εκπρόσωπος, στην ίδια χώρα ζούμε όλοι και όλες και γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολύ μεγαλύτερες εντάσεις που δεν έλαβαν παρόμοια δημοσιότητα.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο κ. Σακελλαρίδης, η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αξίες, τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία. Δεν πρόκειται, όμως, να υποκύψει στα ακροδεξιά κελεύσματα και στην ατζέντα του «φόβου» και της «ανασφάλειας» την οποία κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν, επισημαίνει στην δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το