Πολιτισμός

«Ρουμπελστίλτσκιν» στο «Αχίλλειον» – Δύο παραστάσεις από το Μικρό Θέατρο Λάρισας

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας κλείνοντας αισίως τα 10 χρόνια συνεπής παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου παρουσιάζει για 9η χρονιά μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών, αλλά και στις μνήμες των μεγαλύτερων φίλων. Η παράσταση «Ρουμπελστίλτσκιν» σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου παρουσιάζεται σήμερα Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο «Αχίλλειον», στις 17.15 και στις 19.15.

Ένα παραμύθι των αδελφών Γκριμ σχεδόν 4000 ετών που ακόμα και σήμερα όμως μπορεί να διδάξει τον σύγχρονο άνθρωπο πόσο πολύ μπορεί να κοστίσει στη ζωή του η απληστία. Όταν κάποιος απαιτεί να αποκτήσει όσα δεν μπορεί να έχει ή όσα έχασε λόγω σπατάλης, τότε έρχεται η στιγμή που η ανταπόδοση θα είναι μεγαλύτερη από οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί.
Ο βασιλιάς μέσα από τη σπάταλη ζωή του χάνει όλο το χρυσάφι του βασιλείου του. Οι υπήκοοι τον κατηγορούν για τη δική τους δυστυχία και η βασιλομήτωρ τον συμβουλεύει να βρει μια καλή σύζυγο και να συμμαζέψει όλα τα κακώς κείμενα. Όταν μαθαίνει πως η κόρη ενός μυλωνά μπορεί να γνέφει χρυσάφι από άχυρο ο βασιλιάς δίνει εντολή να την φέρουν αμέσως στο παλάτι. Η κόρη πρέπει να κάνει πραγματικότητα αυτά που καυχιέται ο πατέρας της και με τη βοήθεια ενός ξωτικού, του Ρουμπελστίλτσκιν, τα καταφέρνει. Το τίμημα όμως για τη βοήθεια του ξωτικού θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο είχε υπολογίσει.
Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Άρης Πλιος, Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Κατερίνα Γρηγορίου, Νίκος Παπαγιάννης, κείμενο – σκηνοθεσία: Γιώργος Πούλης, σκηνογραφία: Εμμανουέλα Αλφιέρη, κοστούμια: Τέτα Βασιλάτου, σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Γκολάντας, γραφιστικά: Στέλιος Καλογεράκης, ειδικές κατασκευές: Σάκης Ασημακόπουλος, δημόσιες σχέσεις: Μικρό Θέατρο Λάρισας, τεχνικός σκηνής: Σάκης Γραμμένος, μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Καράτζιος, ζωγραφική: Μίνα Ασημακοπούλου, παραγωγή: Μικρό Θέατρο Λάρισας.
Διάρκεια 80 λεπτά (με ένα διάλειμμα 10 λεπτών). Κρατήσεις – πληροφορίες: 6974797109. Προπώληση 8 ευρώ, ταμείο θεάτρου 10 ευρώ. Προπώληση κατάστημα Κεχαΐδης, τηλ. 2421037891.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το