Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα αναβολή της απολογίας μετά το αίτημα Κούγια

Ούτε σήμερα Τετάρτη θα απολογηθεί η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς όπως μετέδωσε η ΕΡΤ δε θα συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο επί του αιτήματος εξαίρεσης της ανακρίτριας που κατάθεσε νωρίτερα ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας. Μέσα στις επόμενες μέρες θα βγει βούλευμα και θα οριστεί νέα ημερομηνία για την απολογία της 34χρονης μητέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.
Η 34χρονη, που κατηγορείται για τους θανάτους των τριών παιδιών της και έχει προφυλακιστεί για τον έναν, μεταφέρθηκε σήμερα στην Ευελπίδων για να απολογηθεί για τις περιπτώσεις Μαλένας και Ίριδας, ωστόσο επιστρέφει ξανά στη φυλακή χωρίς να έχει δώσει την δική της εκδοχή για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Το αίτημα του Αλέξη Κούγια
Νωρίτερα ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστών, επιστημόνων ειδικών γνώσεων, αλλά και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης άλλων. Το συγκεκριμένο αίτημα απορρίφθηκε και στη συνέχεια ο κ. Κούγιας κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας.

Το δικαστήριο, μετά τις παραπάνω εξελίξεις, διέκοψε για 45 λεπτά ώστε να αποφασίσει για το αίτημα εξαίρεσης του δικηγόρου της κατηγορούμενης και εν συνεχεία αποφάσισε ότι δεν θα απολογηθεί η κατηγορούμενη.

Το ενδεχόμενο παθολογικού θανάτου της μικρής Ίριδας
Μία νέα ιατροδικαστική κατάθεση ενδεχομένως να ανατρέψει τα δεδομένα, όπως μετέδωσε το Mega. Ειδικότερα, ανοιχτό αφήνει ο ιατροδικαστής το ενδεχόμενο τα αίτια θανάτου της μικρής Ίριδας να ήταν παθολογικά.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα
Συγκεκριμένα, στα πλακίδια του παιδιού, ο ιατροδικαστής εντόπισε κάποια μακροφάγα κύτταρα με δείγματα αιμοσιδηρίνης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή αυτό σημαίνει ότι το παιδί δεν είχε το καρδιολογικό πρόβλημα (την αγενεσία φλεβοκόμβου), αλλά πιθανώς κάποιο άλλο αυτοάνοσο που έπληξε τους πνεύμονες και το ήπαρ του.

Ο ιατροδικαστής πιθανολογεί ότι το αυτοάνοσο μπορεί να σχετίζεται με τον μεταβολισμό και, ενδεχομένως, εξηγεί κάποια στοιχεία για τον θάνατο του παιδιού. Εφόσον οι εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο οποίος είχε εμπλακεί σε κάποιες από τις έρευνες που είχαν γίνει χωρίς να βρεθεί στο προσκήνιο τους περασμένους μήνες, επιβεβαιωθούν, πρόκειται για νόσημα που πλήττει μισό άνθρωπο ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το