Τοπικά

Ρολόϊ της ΔΕΗ, χωρίς δημοτικά τέλη, για τα “τσαρδάκια” της Αγριάς

9-10-14 ΤΣΑΡΔΑΚΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, στον οποίο ανήκει το παραλιακό μέτωπο της Αγριάς, θα δώσει βεβαιώσεις οικοδομικών αδειών στα καταστήματα της παραλίας και η ΔΕΗ θα τοποθετήσει ρολόϊ, μετά από αίτηση του κάθε ιδιοκτήτη καταστήματος ξεχωριστά.
Οι καταστηματάρχες του παραλιακού μετώπου είναι υποχρεωμένοι να τοποθετήσουν και ρολόϊ στο μέτωπο που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα, προκειμένου να θεωρούνται νόμιμοι.
Επειδή ήδη πληρώνουν δημοτικά τέλη για το ρολόι των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων, ο δήμος θα τους απαλλάξει από τέλη στο δεύτερο ρολόϊ.
Οι αποφάσεις λήφθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Διοικητήριο έπειτα από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρονίζον πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση των καταστημάτων στον παραλιακό πεζόδρομο Αγριάς
Κατά τη συζήτηση, που έγινε με γνώμονα τη μη διαιώνιση του ιδιότυπου καθεστώτος με το οποίο ηλεκτροδοτούνται τα γνωστά «τσαρδάκια» στην παραλία της Αγριάς, εκτέθηκαν αναλυτικά οι αρμοδιότητες της κάθε εμπλεκόμενης υπηρεσίας και ο τρόπος που καθεμία εξ αυτών θα συμβάλλει στην εγκατάσταση τέτοιας ηλεκτρολογικής παροχής που και νόμιμη θα είναι, και δε θα επιβαρύνει σημαντικά ως προς το κόστος της τους καταστηματάρχες, ούτε θα αντιβαίνει πολεοδομικές, αδειοδοτικές κ.ά. επιταγές και την καλαισθησία του περιβάλλοντα χώρου. Έτσι συμφωνήθηκε από κοινού να πραγματοποιηθούν άμεσα εκείνες οι ενέργειες (αιτήσεις, αδειοδοτήσεις, τεχνικές εργασίες), πάντα σε διαρκή συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων ώστε τα όποια προβλήματα ανακύπτουν να επιλύονται τάχιστα κι αποτελεσματικά, ιδίως ενάντια στο τέρας της γραφειοκρατίας, κι έτσι με την έναρξη της επόμενης τουριστικής σαιζόν οι καταστηματάρχες της παραλίας της Αγριάς να είναι καθόλα νόμιμοι κι ελεύθεροι να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.
Η κ. Κολυνδρίνη με το πέρας της σύσκεψης δήλωσε σχετικά: «Τα μηνύματα που προέκυψαν από τη συνάντηση είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξα για τους καταστηματάρχες του παραλιακού μετώπου της Αγριάς. Το ζήτημα με τα τσαρδάκια είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, οι ελεγκτικές και αδειοδοτούσες αρχές που εμπλέκονται στη διαχείρισή του είναι πολλές, ενώ η αντιμετώπισή του διέπεται από εξίσου πολλές νομοθετικές διατάξεις που πρέπει να συνυπολογιστούν. Όμως, αυτό που προσπαθήσαμε σήμερα από κοινού με τους συναρμόδιους φορείς είναι να δρομολογηθεί μια καταρχήν συμφωνία και να αποσαφηνιστούν οι κινήσεις του κάθε φορέα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ώστε να είμαστε καθόλα έτοιμοι με την έναρξη της επόμενης θερινής περιόδου το θέμα να έχει επιλυθεί. Διαπίστωσα διάθεση καλής θέλησης και συνεργασίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εξασφαλίζοντας παράλληλα από τον καθένα την απαιτούμενη δέσμευση προς την κατεύθυνση αυτή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το