Τοπικά

«Ραβασάκια» πρώην ΟΓΑ για οφειλές πριν το 2016 – Πανθεσσαλική αγροτική κινητοποίηση στη Λάρισα

Παλιές ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν στην περίοδο μέχρι 31/12/2016 καλούνται να πληρώσουν αγρότες και στη Μαγνησία, με σχετικά ειδοποιητήρια που αποστέλλει ο πρώην ΟΓΑ. Από πλευράς αγροτών καταγράφονται διαμαρτυρίες τόσο για το γεγονός ότι οι οφειλές πρέπει να πληρωθούν μέχρι τις 29 Ιουνίου, όσο και γιατί υπάρχουν προσαυξήσεις. Στο μεταξύ, πανθεσσαλική αγροτική κινητοποίηση προγραμματίζεται για την Πέμπτη 28 Ιουνίου (11π.μ.μ), στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον ΕΛΓΑ και τον πρώην ΟΓΑ στη Λάρισα.
Να αναφερθεί ότι στα «ραβασάκια» του πρώην ΟΓΑ ζητείται από τους αγρότες σε περίπτωση λαθών να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΦΚΑ Αγροτών, χωρίς να υπάρχει γραμμένο τηλέφωνο επικοινωνίας.
Αγρότες από τις περιοχές του Αλμυρού και του Βελεστίνου αναφέρουν πως «μετά από τόσα χρόνια δεν γνωρίζουν που να απευθυνθούν για να βρουν λύση στο πρόβλημα, καθώς ο ΟΓΑ δεν διαθέτει πια υπηρεσίες και ο ΕΦΚΑ τα απαραίτητα στοιχεία».

Πανθεσσαλική κινητοποίηση
Στο μεταξύ, κάλεσμα για συμμετοχή στην πανθεσσαλική αγωνιστική κινητοποίηση την Πέμπτη 28 Ιουνίου (11π.μ.μ), στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον ΕΛΓΑ και τον πρώην ΟΓΑ στη Λάρισα, απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης, στο πλαίσιο δεκαήμερης πανελλαδικής δράσης. Στη σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται:
«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι οξύνονται και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή μας και τη δυνατότητά μας να συνεχίσουμε να παράγουμε.
Έχουν να κάνουν με την άγρια φορολογία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, τις μεγάλες εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, τα κάθε είδους χαράτσια όπως ΕΝΦΙΑ κλπ. που παίρνουν από τις τσέπες μας πάνω από το 50% του καθαρού εισοδήματός μας. Καθώς επίσης τα «κόκκινα δάνεια» και για τους πλειστηριασμούς – κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (σπιτιών, χωραφιών κλπ.) για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία για το ποσό των 500 ευρώ και άνω.
Τα προβλήματα αυτά οξύνονται από τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις συμφωνίες στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ που θα μεγαλώσουν με τη νέα αναθεώρησή της, αφού θα περικοπούν επιπλέον οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις. Όλα αυτά συμβάλλουν στη γρηγορότερη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών, μεγαλοαγροτών και την επιτάχυνση του ξεκληρίσματός μας.
Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για το αγωνιστικό 10ήμερο πανελλαδικής δράσης, συμμετέχουμε μαζικά στις 28 Ιούνη στην κινητοποίηση μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας, σε ΟΠΕΚΕΠΕ, σε ΕΛΓΑ και στον πρώην ΟΓΑ στη Λάρισα και ώρα 11 π.μ., με στόχο να αναδείξουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των δίκαιων και ουσιαστικών αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το