Τοπικά

Ραγδαία αύξηση νοσηλειών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου σε ένα τριήμερο – 251 εργαζόμενοι ανεμβολίαστοι

Μεγάλη η ανησυχία στο Νοσοκομείο του Βόλου καθώς μέσα σε ένα τριήμερο εκτοξεύθηκαν οι νοσηλείες από 11 σε 20. Εάν η πορεία των μολύνσεων από κορωνοϊό συνεχιστεί με αυτούς  τους ρυθμούς, σε μια εβδομάδα θα πρέπει να ανοίξει και δεύτερη κλινική covid.

Οι νοσηλείες ηλικιωμένων από το Γηροκομείο του Βόλου αυξήθηκαν στις 7 και η πλειοψηφία των νοσηλευομένων στην κλινική  είναι ηλικίας από 39 εως 62 ετών. Είναι είτε ανεμβολίαστοι, είτε είχαν υποβληθεί στην πρώτη δόση του εμβολίου.

Και ενώ ο Βόλος μετρά 290 νεκρούς,  σύμφωνα με τα στοιχεία της e-thessalia. gr στο Νοσοκομείο είναι ανεμβολίαστα 251 άτομα και εμβολιασμένα 728.

Το νοσηλευτικό προσωπικό μετρά 145 ανεμβολίαστους εκ των οποίων μόνο δύο άτομα είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Οι ανεμβολίαστοι γιατροί είναι 20 και από υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό ανεμβολίαστα είναι 37 άτομα . Από το διοικητικό και τις λοιπές υπηρεσίες δεν έχουν εμβολιαστεί 49 άτομα. Οι γιατροί είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 90%.
Στο ΕΚΑΒ είναι ανεμβολίαστα 15 άτομα από τα 65.

Πολλοί ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι έχουν μεταφέρει στους προϊσταμένους των τμημάτων τους ότι θα βγουν σε άδεια ανευ αποδοχών εάν εφαρμοστεί ο Νόμος της υποχρεωτικότητας αλλά δεν πρόκειται να εμβολιαστούν.

“Ναι” στον εμβολιασμό αλλά “όχι” στην υποχρεωτικότητά του και -πολύ περισσότερο- στην απειλή της αναστολής εργασίας, λένε οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία. Όπως ανακοινώθηκε, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ εντάσσονται και αυτοί στις ομάδες υποχρεωτικού εμβολιασμού, με τις κυρώσεις που συνεπάγεται τυχόν άρνησή τους. ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας, Παναγιώτης Δαρειώτης, τόνισε πως στόχος πρέπει να είναι να πεισθούν όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν και όχι να εξαναγκαστούν και να τιμωρηθούν.

Αναφορικά με το προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία, επισήμανε ότι αριθμεί 65 άτομα, εκ των οποίων 50 έχουν εμβολιαστεί και 15 παραμένουν ανεμβολίαστοι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, καθώς οι 5 έχουν ήδη νοσήσει, οι 3 αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα και θέλουν να πειστούν πως ενδείκνυται ο εμβολιασμός για την περίπτωσή τους. Τέλος, υπάρχουν και 7 … εκ πεποιθήσεως αρνητές του εμβολιασμού.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ο κ. Δαρειώτης, αν οι εργαζόμενοι αυτοί εμείνουν στην άρνησή τους κι αν ισχύσει η ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση για αναστολή εργασίας, θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία της υπηρεσίας, ακόμη κι αν οι θέσεις αυτές αναπληρωθούν με νέες προσλήψεις, με προσωπικό προερχόμενο από αποφοίτους ΙΕΚ -όπως ειπώθηκε- καθότι μέχρι οι άνθρωποι αυτοί να εκπαιδευθούν θα πρέπει -σε τρεις μήνες- να αντικατασταθούν.

Κινητή Μονάδα για εμβολιασμούς
Η κινητή μονάδα της 5ης ΥΠΕ πραγματοποίησε, χθες, Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου (και τους εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι) με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και το ΕΚΑΒ, εμβολιασμούς έναντι covid.

Ξεκίνησε από το Κεραμίδι όπου έγιναν 29 πρώτες δόσεις εμβολίου phizer και στη συνέχεια στα Κανάλια εμβολιάστηκαν ακόμη 25 άτομα.

Μετά από ανακοίνωση του Δήμου για τη σχετική δράση προσήλθαν για εμβολιασμό από όλες τις ηλικιακές ομάδες από 25 μέχρι 95 ετών.
Η επόμενη δόση θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο στις 11 Αυγούστου.

Αναθεώρησε την απόφασή της να δέχεται μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες από covid, η ΔΕΥΑΜΒ
Λίγες ώρες μετά την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, με συμπληρωματική της ανακοίνωση, ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι τελικά, θα επιτρέπεται η είσοδος στην υπηρεσία και σε όσους επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ (72 ωρών) ή αρνητικό rapid test (24 ωρών), συνοδευόμενα με έντυπο ταυτοπροσωπίας.

Οι σχετικές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 26/7/2021.

Όσον αφορά στους εμβολιασμένους και στους νοσήσαντες, θα πρέπει να επιδεικνύουν, κατά την είσοδό τους, το ανάλογο πιστοποιητικό, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα για την ταυτοπροσωπία.

Το Κίνημα Αλλαγής για τους εμβολιασμούς
Το πρόγραμμα εμβολιασμού καθυστερεί, απέχοντας από τον  απαραίτητο στόχο ,που έχουν θέσει  οι επιστήμονες , ώστε να δημιουργηθεί  ασπίδα προστασίας στην κοινωνία.

Η μετάλλαξη Δέλτα απειλή την υγεία μας ,αλλά και την τουριστική  και οικονομική δραστηριότητα.

Στο πληθυσμό που δεν έχει κάνει το εμβόλιο εκτός από τους αρνητές, υπάρχει και ένα ποσοστό που αμφιβάλει έχοντας πολλά ερωτήματα ακούγοντας διάφορα.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι δεν πέτυχε η κυβέρνηση να ενημερώσει και να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν

Σίγουρα πριν από την τροπολογία ,θα χρειαζόταν με ευθύνη της Κυβέρνησης μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης, στην οποία θα έπαιρναν μέρος ΟΛΟΙ Εκκλησία, κόμματα, Ιατρικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς   εξαντλώντας  τα στάδια της ενημέρωσης και της πειθούς.

Το Κίνημα Αλλαγής θέλοντας να συμβάλει, βάζοντας ένα τέλος στην περιπέτεια που περνάμε, με καθαρή θέση και σαφέστατο μήνυμα ψήφισε τις προτάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, διατυπώνοντας σοβαρότατες ενστάσεις και διαφωνίες σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής της, χωρίς αυτό να αλλάζει την επιβεβλημένη ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό του συγκεκριμένου κλάδου.
Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και την ζωή του άλλου.

Επιβεβλημένο άλλωστε είναι από πλευράς της Κυβέρνησης να αποδεχθεί, και να αναγνωρίσει  το έργο των υγειονομικών εντάσσοντας τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά,  να  αναγνωρίσει το covid-19 ως επαγγελματική ασθένεια  αλλά και να σταματήσει  να αρνείται την στήριξη του ΕΣΥ παραμένοντας πιστή στη λογική των ΣΔΙΤ και της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα..

Οφείλει να αναγνωρίσει το έργο όλων των ανθρώπων της πρώτης γραμμής ,να σταματήσει της σκοπιμότητες και να εντείνει την προσπάθεια ενημέρωσης  στους πολίτες για την ανάγκη του εμβολιασμού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το