Άρθρα

“Το τελεφερίκ του Πηλίου μπορεί να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα”

Του Παύλου Γ. Μαρκάκη
π. Βουλευτή Μαγνησίας

Διάβασα ότι ο Δήμαρχος Βόλου θα ασχοληθεί με το τελεφερίκ την επόμενη τετραετία!!
Μου ακούγετε σαν μια αδυναμία πολιτικής βούλησης που πραγματικά με εξέπληξε.
Θυμίζω ότι επί Δημαρχίας Μήτρου και χωρίς να βοηθάει τότε το νομοθετικό πλαίσιο έφτιαξα με ΣΔΙΤ, το Συγκρότημα Τσαλαπάτα και δυο κτίρια χώρων στάθμευσης.
Τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος τις συνέταξαν τότε οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας χωρίς καμία δαπάνη για τον Δήμο.
Σήμερα τα ΣΔΙΤ είναι Κυβερνητική επιλογή και το τελεφερίκ του Πηλίου μπορεί να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Δήμος μπορεί να αναθέσει με δαπάνη μέχρι 15.000 σε εξειδικευμένο Γραφείο, την σύνταξη της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με την επίκληση της αδυναμίας της σύνταξης με δικό του προσωπικό.

Σε δυο μήνες θα έχει την Πρόσκληση με την περιγραφή του αντικειμένου που θα καθορίζει την αρχή του τελεφερίκ από κάποιο σημείο κοντά στον Περιφερειακό και τέλος κάποιο σημείο κάπου στα Χάνια με ενδιάμεση στάση κάπου στην Πορταριά.
Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες θα καταθέσουν μελέτη κατασκευή και ο ανάδοχος θα αναδειχθεί με αλγόριθμο που θα έχει σαν κριτήριο την εμπειρία σε κατασκευή και συντήρηση παρομοίων έργων, το ποσοστό επί του τζίρου που θα δίνει στον Δήμο, τον χρόνο εκμετάλλευσης και τον χρόνο αποπεράτωσης του έργου.
Μετά το τέλος της διαδικασίας η εταιρία θα έχει παραδώσει το έργο που θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση με πολλαπλές οικονομικές ωφέλειες για τον Νομό μας.
Άμα στον Δήμο θέλουν βοήθεια μπορώ να την προσφέρω αφιλοκερδώς και χωρίς να βγάλω φωτογραφία στήριξης του Δημάρχου…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το