Τοπικά

“Σταματούν την νυχτερινή βάρδια στον Βιολογικό-Επικίνδυνη η απόφασή τους”

Η παράταξη Μαζί για τον Βόλο ενημερώθηκε ότι η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε από τις αρχές του επόμενου μήνα, δηλαδή τις αμέσως επόμενες ημέρες, να σταματήσει τη λειτουργία νυκτερινής βάρδιας στις ΕΕΛ με όλες τις πιθανές επιπτώσεις. Για την παράταξη είναι απορίας άξιο πως προέκυψε αυτό το μέτρο  ξαφνικά και ανακοινώθηκε μόλις 5 ημέρες πριν την εφαρμογή του. Και μάλιστα σε μια περίοδο που ο βιολογικός είναι στελεχωμένος με επαρκή αριθμό εργαζομένων, μονίμων και συμβασιούχων, ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Υπήρξε προηγουμένως διαβούλευση με τους εργαζόμενους στο βιολογικό προκειμένου να σταθμίσουν τα οφέλη ή ζημιές από μια τέτοια κίνηση, αναρωτιέται η παράταξη.
“Ας μην καλυφθεί η Διοίκηση από το ότι μπορεί κάποιες από τις βλάβες κατά τις νυχτερινές ώρες, να συνέβησαν περιστασιακά και όχι αμέτρητες φορές. Αυτό δα έλειπε. Μια φορά μπορεί να συμβεί το μοιραίο. Διότι, είναι γνωστό σε όλους τους παρεπιδημούντες ότι αν συμβεί μια σοβαρή ή μετρίως σοβαρή βλάβη μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην όλη λειτουργία του βιολογικού. Μια τυχόν απορρύθμιση στη λειτουργία του ίσως χρειαστεί πολλές εργατοώρες για την επαναφορά, αλλά και η πιθανότητα διαφυγής ανεπεξέργαστου λύματος στο περιβάλλον (θάλασσα ή ρέμα) δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

Οι δύο μηχανικοί, σημειωτέον με πολύ μικρή εμπειρία στη λειτουργία του βιολογικού, καλούνται να είναι μόνιμα πίσω από ένα τηλέφωνο και αν χρειαστεί κάποια επέμβαση με ποιο προσωπικό θα την αντιμετωπίσουν; Θα τρέχουν οι ίδιοι να λύσουν το όποιο πρόβλημα μόνοι τους ή όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή κατά την διάρκεια της νύχτας, περιμένοντας το τηλέφωνο τους να χτυπήσει; Η λειτουργία της μονάδας παραγωγής-καύσης βιοαερίου μπορεί να δουλέψει πλήρως αυτοματοποιημένα δίχως εποπτεία από το προσωπικό ή δεν ενδιαφέρει αν παρουσιαστεί κάποια βλάβη η οποία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις εγκαταστάσεις ολόκληρου του βιολογικού και την γύρω περιοχή;
Είναι γνωστό σε όλους, ότι στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας το κόστος λειτουργίας μιας βάρδιας δεν μετράται με αυστηρά «οικονομίστικα» κριτήρια, αλλά με την αντιμετώπιση μιας πιθανής βλάβης που αν παραμείνει θα έχει σοβαρές συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο. Και βέβαια πρέπει να πούμε ότι η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ είναι ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι όπως λέει και η παροιμία. Όταν δίνει πάνω από 1000 ευρώ για ενοικίαση μιας αποθήκης αμφιβόλου αξίας, δεν μπορεί να τσιγκουνεύεται στην όποια δαπάνη για τη σωστή λειτουργία του βιολογικού.

Η διοίκηση του Συλλόγου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, που πρόσφατα έσπευσε να συγχαρεί τη δημοτική αρχή επειδή θα τηρήσει ως όφειλε μια δικαστική απόφαση που αφορά τα δεδουλευμένα τους, τι λέει για τώρα για όλα αυτά;” τονίζει.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το