Πολιτισμός

“Σκουριά και αρμύρα”: Έκθεση της Κερασίας Κολίτσα στην Άφησσο 

Με ούριο άνεμο στα πανιά του και με τίτλο «ΣΚΟΥΡΙΑ &ΑΡΜΥΡΑ», ο ξύλινος ‘στόλος καραβιών’ της γνωστής Βολιώτισσας εικαστικού Κερασίας Κολίτσα, ταξιδεύει και φέτος στην ατομική της έκθεση, στο beach bar COSTA KALI στην Άφησσο (παραλία Καλλιφτέρη στο Νότιο Πήλιο).


Σμιλευμένα ξύλα από την αρμύρα της θάλασσας και επαναχρησιμοποιημένα σκουριασμένα μεταλλικά αντικείμενα που βρίσκει απλόχερα στη φύση, στις παραλίες και στις περιπλανήσεις στο βουνό των Κενταύρων στο αγαπημένο της Πήλιο, αποτελούν για την καλλιτέχνιδα την πρώτη ύλη για να δώσει ξανά ζωή στα δημιουργήματα της.

Όπως ομολογεί η ίδια «…το καράβι είναι ταξίδι του νου, έχει μια αίσθηση ελευθερίας. Είμαι ταξιδιάρα ψυχή. Ταξιδεύω νοητά, μέσα από τα καράβια μου.
Κάθε καράβι είναι, ούτως η αλλιώς, διαφορετικό γιατί είναι διαφορετικό και το ξύλο που βρίσκω. Μου αρέσει αυτό που ‘κουβαλάνε’.
Θεωρώ ότι κάθε ένα αντικείμενο έρχεται από κάπου και έχει την δική του ιστορία. Μου είναι άγνωστο…
Ο χρόνος που έχει περάσει, μέχρι να φτάσει στα χέρια μου. Τα κύματα που το έχουν σμιλεύσει, που του έχουν δώσει σχήματα. Όλο αυτό, είναι έμπνευση.
Πολλές φορές μερικά ξύλα που βρισκω, από μόνα τους είναι γλυπτά. Από μόνα τους έχουν υπέροχα σχήματα, μορφές και όλο αυτό είναι η ‘μαγεία ‘ δηλαδή να βρισκω ένα ξύλο και ξαφνικά το ξύλο να με πηγαίνει στο καράβι…»

Η φετινή της έκθεση είναι αφιερωμένη «…..στους ανθρώπους που αυτόν τον ενάμιση χρόνο εγκλωβιστήκαμε, που δεν ταξιδέψαμε, που μείναμε μέσα στα σπίτια μας κλεισμένοι, μ΄ένα ταξίδι νοητό. Γιατί πολλές φορές μπορεί να μας κλείνουν τα σύνορα, αλλά το ταξίδι του νου και της ψυχής, δεν μπορεί κανένας να μας το στερήσει.
Επομένως , ας ταξιδέψουν μαζί μου, όπως ταξίδεψα και εγώ……»

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό καθημερινά, έως την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, από το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το