Τοπικά

“Πλημμύρισε” από κόσμο η παραλία του Βόλου για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (photos, video)

Mε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην παραλία του Βόλου ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η παρέλαση, που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι.  Με σύμμαχο τον καλό καιρό, εκατοντάδες Βολιώτες “πλημμύρισαν” την παραλία για να παρακολουθήσουν από κοντά τους μαθητές και μαθήτριες, μέλη των ενόπλων δυνάμεων, εκπροσώπους συλλόγων, αγωνιστές της εθνικής αντίστασης και άλλα τμήματα που συμμετείχαν στην παρέλαση.  Tην κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συνολικά συμμετείχαν 3.000 άτομα και ειδικότερα 20 δημοτικά σχολεία, 17 γυμνάσια και λύκεια της περιοχής, 22 πολιτιστικοί σύλλογοι και 5 προσκοπικά τμήματα. Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

Oι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών προχώρησαν στις εξής δηλώσεις:

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Υφυπουργός Εσωτερικών:
Θέλω σήμερα από εδώ να συγχαρώ για τη διοργάνωση και βέβαια για τη συμμετοχή. Αισθανθήκαμε όλοι μας εθνικά υπερήφανοι. Σήμερα προσευχηθήκαμε στη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Σήμερα από εδώ τιμούμε την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ιστορία μας. Και οφείλουμε από αυτόν εδώ τον χώρο να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιβουλευθεί την εθνική κυριαρχία της χώρας μας και ότι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντισταθούμε σε κάθε ολοκληρωτισμό. Το οφείλουμε σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, το οφείλουμε στους νέους ανθρώπους και στο μέλλον της πατρίδος μας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε διατυπώσει την αντίρρησή μας όσον αφορά τη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στην ονομασία, όμως αυτή τη στιγμή στηρίζουμε και θα στηρίξουμε μέχρι τέλους την προσπάθεια και το έργο αυτής της κυβέρνησης διότι η Ελλάδα μετά την έξοδό της από τα μνημόνια στέκεται δυνατά και οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, το οφείλουμε στους Έλληνες που περιμένουν πολλά από αυτή την κυβέρνηση μέχρι το τέλος της θητείας της. Θα καταβάλουμε, λοιπόν, κάθε δυνατή προσπάθεια, ανεξάρτητα από τη διαφωνία που υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα ανάμεσα στα δυο κόμματα, ώστε να φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής της ΝΔ:
Μια μέρα σαν την σημερινή, αξίες όπως η εθνική ενότητα, η εθνική αξιοπρέπεια και η χαλύβδινη πίστη στα ιδανικά του έθνους, νοηματοδοτούν ακόμα βαθύτερα την καθημερινή προσπάθεια και το μέλλον όλων μας.

Γιώργος Καλτσογιάννης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης:
Η ενότητα είναι απαραίτητη για να πορευθούμε και να κατακτήσουμε με ασφάλεια το αύριο. Τιμή και δόξα στους προγόνους μας.

Ευάγγελος Παπαδόπουλος, διοικητής 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών:
Εκεί που όλοι περίμεναν ότι θα νικούσε ο Άξονας, οι Έλληνες μαχητές του ’40 μετέφεραν την ελπίδα σε όλο τον κόσμο. Νομίζω το ίδιο έκαναν σήμερα και τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία παρέλασαν μπροστά μας περήφανα, μεταφέροντας αυτό ακριβώς το μήνυμα: ότι υπάρχει ελπίδα. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ, έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους όπου και όταν απαιτηθεί. Ιδιαίτερα δε για την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, είναι μια ιδιαίτερη μέρα διότι πήρε το όνομά της από το ύψωμα Μοράβας, όπου στις 19 Νοεμβρίου του ’40 απελευθέρωσε τον ορεινό όγκο, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο προς την Κλεισούρα και τη νίκη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το