Τοπικά

“Πιο αποδοτικό το μάθημα στις μισοάδειες αίθουσες” – Οι μαθητές σχολιάζουν τη νέα σχολική πραγματικότητα

Πιο αποδοτικό και ελκυστικό χαρακτηρίζουν οι μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείου το μάθημα που γίνεται στην περίοδο της πανδημίας στο σχολείο, καθώς στις αίθουσες βρίσκονται κατά μέσο όρο πέντε με έξι άτομα.
Οι μαθητές επέστρεψαν στα μαθήματα αρχικά μουδιασμένοι και με ένα ενδοιασμό, έναν φόβο για το τι θα συναντήσουν, πώς θα προσαρμοστούν και το κυριότερο, αν θα κινδυνεύουν από τον ιό. Ωστόσο διαπιστώνουν γρήγορα πως έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης, ο συνωστισμός έχει αποφευχθεί και οι συνθήκες είναι ομαλές.

Στο 3ο ΓΕΛ Βόλου προσήλθαν προχθές 23 μαθητές από τους 44 που αναμένονταν και οι οποίοι κατανεμήθηκαν βάσει των κατευθύνσεων που έχουν επιλέξει σε έξι αίθουσες. Οι 23 μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για να μην συμπίπτουν στα διαλείμματα.
Έτσι στις αίθουσες βρίσκονται πολύ λίγοι μαθητές που κρατούν τις αποστάσεις. Τα παράθυρα στις αίθουσες και τους εσωτερικούς χώρους είναι ανοικτά και στα διαλείμματα οι εφημερεύοντες καθηγητές προτρέπουν τους μαθητές να κρατούν τις αποστάσεις μεταξύ τους.
Τα μαθήματα ξεκινούν στις 8.15 το πρωί και τελειώνουν στις 14.10 το μεσημέρι.

Ξεχωριστά τα βιώματα της τάξης στο σχολείο
Σχολιάζοντας την πρώτη μέρα στο Λύκειο μετά από δύο μήνες που ήταν κλειστά τα Λύκεια, μαθητές της Γ’ Τάξης κατέθεσαν τις απόψεις τους.
Ο Δημήτρης Γεωργιάδης ανέφερε πως «είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, όπως ότι καθόμαστε μόνοι μας σε κάθε θρανίο, υπάρχουν αποστάσεις, είμαστε λίγοι στα διαλείμματα. Όλα βέβαια είναι και θέμα συνήθειας. Προσωπικά είμαι χαρούμενος, γιατί είδα ξανά συμμαθητές μου που λόγω της καραντίνας, είχα καιρό να τους συναντήσω. Επίσης πιστεύω πως «το μάθημα μπορεί να γίνει πιο αποδοτικό και να συμμετέχουμε περισσότερο, αφού είμαστε πολύ λίγοι στην αίθουσα».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κέκιας υπογράμμισε πως «μπορούμε να μάθουμε καλύτερα από τη διδασκαλία, καθώς στην αίθουσα βρισκόμαστε ελάχιστοι μαθητές. Χάρηκα που αντάμωσα ξανά με τους συμμαθητές μου και είδα και τους καθηγητές μου. Είναι τα τελευταία βιώματα που θα έχω από το σχολείο. Και είναι εντελώς διαφορετικά να έχεις την αίσθηση των βιωμάτων της τάξης από το να βρίσκεσαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και να κάνεις τηλεκπαίδευση».
Παίρνοντας τον λόγο ο Περικλής Μπρουσούκης σημείωσε πως «λόγω της πανδημίας υπήρχε στους μαθητές ένας ενδοιασμός, ένας φόβος να βγουν από τα σπίτια τους και να επιστρέψουν στα σχολεία. Όμως υπήρχε και η χαρά που θα συναντηθούν ξανά μεταξύ τους.
«Αυτό που διαπιστώνουμε, είναι ότι έχουν ληφθεί τα μέτρα προφύλαξης, όπως είναι η χρήση του αντισηπτικού, ενώ και στην αίθουσα δεν υπάρχει συνωστισμός. Επίσης λόγω της μικρής παρουσίας των μαθητών σε κάθε αίθουσα γίνεται καλύτερα το μάθημα. Και αυτές οι καταστάσεις θα μεταφερθούν στους μαθητές των μικρότερων τάξεων» σημείωσε.

Χαρά για την επιστροφή
Όλες τις προηγούμενες ημέρες στα σχολεία γίνονταν οι προετοιμασίες για τη διαρρύθμιση των θρανίων, την προμήθεια σαπουνιών και αντισηπτικών και τον καθορισμό του διδακτικού προγράμματος, ώστε να τηρούνται οι όροι υγιεινής και μη συνωστισμού.
«Αναμφίβολα κυριαρχεί το αίσθημα χαράς για την επαναλειτουργία των μαθημάτων» τόνισε ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσουλκανάκης και συμπλήρωσε πως «έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας. Οι καθηγητές είναι χαρούμενοι που επέστρεψαν, γιατί άλλο είναι να κάνεις μάθημα από τον υπολογιστή και άλλο μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Δεν συγκρίνεται η μία κατάσταση με την άλλη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το