Τοπικά

«Όταν η Τέχνη Συναντά τη Φυματίωση»: Εκδήλωση από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Οι φοιτητές της ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας iGEM Thessaly, στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων που συνδυάζουν την επιστήμη με την τέχνη, “SynArt”, διοργανώνουν την Πέμπτη στις 9 Μαΐου την εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ασθένεια της φυματίωσης “Όταν η Τέχνη Συναντά τη Φυματίωση”.
Η φυματίωση είναι μια νόσος, που πλήττει την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα και έχει μελετηθεί από πολλούς επιστήμονες. Η έξαρση της τον 18ο αιώνα προκάλεσε το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων και για το λόγο αυτό παραμένει ακόμη στο μυαλό όλων ως ένα στίγμα μέσα στην κοινωνία. Σήμερα, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή αγωγή καθιστούν την ασθένεια ιάσιμη. Ωστόσο, η φυματίωση εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις 10 πιο θανατηφόρες ασθένειες σε παγκόσμιο επίπεδο, πλήττοντας κυρίως ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανθρώπους που υποσιτίζονται ή διαμένουν σε συνθήκες συνωστισμού και κακής υγιεινής.

Θέτοντας το πρόβλημα αυτό, στο επίκεντρο της ερευνητικής δράσης της, η ομάδα iGEM Thessaly, διοργανώνει την συγκεκριμένη εκδήλωση την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ, στο θέατρο του Μύλου του Παπά, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αλλά και συζήτηση πάνω στο θέμα της φυματίωσης μέσω της ευθείας οδού της τέχνης.

Κεντρική ομιλήτρια, θα είναι η κα Γερογιάννη, Επιμελήτρια Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν, προβολή του ντοκιμαντέρ «Πνοή ζωής» με θέμα
το πρώτο ορεινό σανατόριο της Ελλάδος και κονσέρτο σόλο σαξοφώνου από τον Θοδωρή Ρεπανά.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το