Τοπικά

“Όμορφα Δέντρα Όμορφα Καίγονται” – Εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου προσκαλεί την Παρασκευή 05 Απριλίου 2024 και ωρα 8.00 το βράδυ στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας στην εκδήλωση με τίτλο:

“Ομορφα Δέντρα Ομορφα Καίγονται” -Η Γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού μέσα από την Αντιστασιακή Ποίηση.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση:

“Στα ερείπια της Γάζας συναντιούνται δύο κόσμοι, δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Από τη μιά πλευρά οι λαοί και η ζωή τους και από την άλλοι οι αιματοβαμμένοι δολοφόνοι για τα κέρδη τους!!!

Τρεις Παλαιστίνιοι μαχητές ποιητές μιλούν για την γενοκτονία του ηρωικού λαού τους που εξοντώνεται όχι μόνο με τα όπλα αλλά και με την πείνα.

Η ποίηση αποδίδει την τραγικότητα της ζωής του λαού της Παλαιστίνης και η μουσική ντύνει τον λόγο και εμψυχώνει τις καρδιές!

Ιδιαίτερα στην ιστορική συγκυρία που ζούμε, λόγω των πολέμων και των ανταγωνισμών που μαίνονται στην περιοχή μας, η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η όξυνση στα ελληνοτουρκικά, αλλά και οι εστίες πολέμου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που δικαιολογημένα προκαλούν φόβο και ανασφάλεια για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, η Ειρήνη ως ανάγκη αλλά και ως δικαίωμα είναι αυτή που πρέπει να αποτελέσει ιδιαίτερο μέλημά μας”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το