Αθλητισμός

“Οι επαγγελματικές κατηγορίες είναι τρεις” ξεκαθάρισε ο επικεφαλής νομικών θεμάτων της ΠΑΕ Νίκη Νίκος Αγγελάρας

Οι επαγγελματικές κατηγορίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τρεις, όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Αγγελάρας. Ο επικεφαλής νομικών θεμάτων και μέτοχος της ΠΑΕ Νίκη τάχθηκε κατά της ένωσης Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ και υποστήριξε ότι για να γίνει συγχώνευση κατηγοριών θα πρέπει να αλλάξει η ισχύουσα νομοθεσία, πράγμα όμως που φαντάζει σχεδόν απίθανο με τα τωρινά δεδομένα.

Ο Νίκος Αγγελάρας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Blue Heart FM 105.1 για τα εξής θέματα:

Για την πιθανότητα να δημιουργηθεί μία Β’ Εθνική με δύο ομίλους: «Αυτά τα θέματα θα έπρεπε να είχαν λυθεί πολύ πιο μπροστά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως. Το θέμα που μας απασχολεί είναι αρκετά δύσκολο. Τον Μάιο του 2019 είχε κατατεθεί μια τροπολογία από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού και συγκεκριμένα ένα νομοσχέδιο για την παραχώρηση του αερολιμένα στον Νομό Ηρακλείου. Σ’ εκείνο το άρθρο αναφέρονται ρητώς τα περί αναδιάρθρωσης και το ότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχουν τρεις κατηγορίες, η Σούπερ Λιγκ 1, η Σούπερ Λιγκ 2 και η Φούτμπολ Λιγκ. Επομένως αυτό δεν μπορεί να αλλάξει νομοθετικά. Δεν μπορεί λοιπόν με μία πρόταση ή απόφαση κάποιου οργάνου, ακόμη και της Εκτελεστικής Επιτροπής, να ανατραπεί αυτό το νομοθετικό πλαίσιο. Γι’ αυτό το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξουν αυτά τα πράγματα. Κατόπιν τούτου αδόκιμα συζητούμε για κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ και ένωσή της με τη Σούπερ Λιγκ 2».

Για το πώς μπορεί να αλλάξουν οι κατηγορίες: «Νομοθετικές πρωτοβουλίες πάντα υπάρχουν. Για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να πάει στη Βουλή, να ψηφιστεί και μετά να ισχύσει. Επειδή πιέζουν οι ημερομηνίες, αν υπήρχε αυτή η βούληση θα υπήρχε και κάποια πρόταση από την πλευρά της Πολιτείας. Εφόσον δεν υπάρχει αυτή η πρόταση, μένουμε στις τρεις κατηγορίες. Με τα σημερινά νομοθετικά δεδομένα το θεωρώ αδύνατο. Όποιος πάει να το αλλάξει θα μας βρει απέναντι. Επιχείρησαν να το κάνουν δύο φορές, αλλά συνάντησαν «πόρτα». Δεν ξέρω ποιοι είναι, αλλά αν προσπαθούν να το κάνουν, ενεργούν παρανόμως».

Για το αν θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές στη Νίκη: «Υπήρξε μια καθυστέρηση στην ανακοίνωση κάποιων μεταγραφών, αλλά αυτό έγινε γιατί περιμέναμε την ανακοίνωση για την αναδιάρθρωση. Να ξέρετε ότι ο σχεδιασμός έχει ήδη γίνει. Έχουμε έτοιμες κάποιες μεταγραφές από τον περασμένο Ιανουάριο, δηλαδή από τότε που εγκαταστάθηκε μόνιμα ο Στάικος Βεργέτης, τον οποίο θεωρώ «κόσμημα». Ξέρουμε ποιους παίκτες θέλουμε και δουλεύουμε με σύνεση. Επιθυμούμε στα 100 χρόνια η Νίκη να βρίσκεται στη Σούπερ Λιγκ».

Για την έκφρασή του ότι «η Νίκη θα ταράξει τους πάντες στη νομιμότητα»: «Η συγκεκριμένη φράση προέρχεται από το παρελθόν και ανήκει στον εκπρόσωπο της ΕΔΑ Ηλία Ηλιού, ο οποίος το 1962 την απηύθυνε στον μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο. Την ανέφερα κι εγώ γιατί έχουμε δει σύγκλιση Δ.Σ. Φούτμπολ Λιγκ ή Σούπερ Λιγκ 1 χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες. Όλα αυτά είναι παράνομα. Δεν είναι πουκάμισο να το αλλάζουμε όποτε θέλουμε. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται μια φορά και όχι να τις αλλάζουμε κάθε φορά. Και σχετικά με εκείνες που αφορούν την κατηγορία μας, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για να διασφαλίσουμε τη Νίκη Βόλου και να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νομιμότητα».

Για το τι ζητεί η Νίκη: «Εμείς δεν ζητάμε ρουσφέτια και διευκολύνσεις, αλλά εφαρμογή της νομιμότητας. Δεν ήταν τυχαίο που ανέφερα την προηγούμενη φράση. Θέλουμε να δημιουργηθεί μία λίγκα με το στοιχείο της ανταγωνιστικότητας στο έπακρο, της σωστής οικονομικής διαχείρισης και γενικότερα της αύξησης των εσόδων των ομάδων που θα την απαρτίζουν. Θέλουμε υγιείς ομάδες. Όταν ακούω ομάδες με μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις και με βαριές ποινές να θέλουν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, το θεωρώ εγκληματικό λάθος. Δεν στρέφομαι κατά των συλλόγων αλλά εναντίον εκείνων που τις διοικούν».

Για την επικύρωση της βαθμολογίας στη Φούτμπολ Λιγκ: «Ουσιαστικά η επικύρωση στη Φούτμπολ Λιγκ δεν έχει γίνει, διότι έχω και το σχετικό μέιλ του κ. Αϊβάζογλου. Γράφτηκε ένα πρακτικό, το οποίο είναι τελείως ανακριβές. Δεν θέλω να προχωρήσω περισσότερο για χάρη της ομαλότητας και του καλού κλίματος. Ωστόσο με τη συμμετοχή μας στη Σούπερ Λιγκ 2 θα βάλουμε τα πράγματα στην κανονική τους σειρά. Δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας. Όταν λέμε ότι πήραμε ομόφωνα μια απόφαση, το θεωρούμε δεδομένο. Οτιδήποτε γίνει και πάει κάποιος να το αλλάξει με οποιοδήποτε τρόπο, θα μας βρει απέναντί τους. Όλοι θέλουμε το καλό όλων των ομάδων».

Για το μετοχικό κεφάλαιο που πρέπει να έχουν οι ΠΑΕ: «Υπάρχουν ομάδες που έχουν μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και οι ομάδες που ανέβηκαν τώρα και δεν έχουν γίνει ακόμη ΠΑΕ. Κατ’ αρχήν θεωρώ πολύ μικρό το ποσό των 30.000 ευρώ. Αυτά τα ποσά πρέπει να αλλάξουν, γιατί τα χρήματα που απαιτεί η κατηγορία είναι τουλάχιστον 200.000 και πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση.

Δεύτερον εμείς προσδοκούμε να ανταγωνιζόμαστε υγιείς ομάδες και όχι μη υγιείς οικονομικά. Αυτό πρέπει να αλλάξει διά παντός. Τρίτον πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις των καταστατικών οργάνων. Πριν από έναν μήνα το καταστατικό όργανό μας έλαβε συγκεκριμένη απόφαση και την απέστειλε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και οφείλουμε τη σεβαστούμε».

Για το ότι αν  η Νίκη κάνει ενέργειες να παίξει στο Πανθεσσαλικό: «Είμαι της αρχής ότι αν δεν ολοκληρωθεί μια ενέργεια και δεν τελεσφορήσει, δεν θέλω να προαναγγέλλω διάφορες κινήσεις. Δεν επιθυμούμε να έρθουμε σε σύγκρουση με καμία ομάδα. Υποβάλλουμε συμβιβαστικές προτάσεις, επιθυμούμε τον διάλογο και με βάση αυτά τα στοιχεία θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Οι αποστάσεις των φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό είναι μεγάλες και γι’ αυτό επιθυμούμε να παίξουμε εκεί».

Για τα έργα στο «Παντελής Μαγουλάς»: «Τώρα τελευταία γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις του «σπιτιού» μας και είναι πολύ σημαντική. Ήδη άρχισε μια προσπάθεια και ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια τοποθέτησης του χλοοτάπητα και την κατασκευή κάποιων πραγμάτων. Ήδη πριν λίγες ημέρες με συντονισμένες προσπάθειες εγκρίθηκε κονδύλι 154.000 ευρώ και -ευχαριστούμε την Περιφέρεια γι’ αυτό. Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα γήπεδο κυρίως για την Ακαδημία μας. Αποτελεί απαίτηση της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας και ιδίως του κ. Βεργέτη, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το